A szavazók nyomában

Nagyot robbantott hétfőn a parlamentben a Jobbik.  4 interpellációban, egy napirend előtti és egy napirend utáni kérdésben, illetve két azonnali kérdés feltevésével fordultak Orbán Viktor felé. A régi-új téma Mészáros Lőrinc és az ő meggazdagodása volt.

A performansz csúcspontja az volt, amikor két jobbikos képviselő egy életnagyságú Mészáros papírbabát állított Orbán Viktor széke elé, hisz ahogy azt talán mondanunk sem kell, a miniszterelnök halaszthatatlan közfeladatai ellátása miatt nem tudott részt venni az ülésen…

A frakció igazi nagyágyúja, a párt elnöke, Vona Gábor nyitotta a sort, aki nem spórolt az összetevőkből napirend előtti felszólalásában. Volt a magyarországi alvilág megszűnésétől Kasszás Erzsiig minden, ahogy az egy jó néppárt vezetőjének beszédében illik is, hogy legyen.

Aztán persze egyre több lett a papírról felolvasott, bár ötletesen megírt beszéd. Sneider (Roy) Tamás, Gyüre Szabolcs, Gyöngyösi Márton, Magyar Zoltán és a többiek, akinek van kedve, itt elolvashatja a pontos menetrendet. A nap zárásaként Vágó Sebestyén jegyezte meg humorosan, hogy már az iskolai irodalomórán szerette a keretes szerkezeteket, ezért Mészáros Lőrinccel zárja a jobbikos napirendet, hiszen mi sem logikusabb ennél.

És ha valaki még kételkedett volna benne, hogy a Jobbik a nép pártján áll, az a nap végén megtekinthette a címben szereplő képet Vona Gábor Instagram-oldalán.