Nyilastempó

Kövér László, az országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott hétvégi interjújában kifejtette véleményét az ellenzéki pártokkal kapcsolatban és elmondta, hogy ő milyen programokat, intézkedéseket tartana fontosnak a jövőben.

A beszélgetés elején kitért az Európában történt fontosabb politikai megmozdulásokra. Ilyen a katalán népszavazás kérdése, a német választások eredménye, illetve természetesen a héten esedékes osztrák parlamenti választások. A katalán népszavazásról konkrét véleményt itt nem fogalmazott meg Kövér László, hanem az Unió szerinte ránk alkalmazott kettős mércéjét taglalta, végül azt a következtetést vonva le, hogy Magyarország a saját útját járva komoly eredményeket ért el. A két németajkú országgal kapcsolatban persze a bevándorlás témáját is felhozta, a szokásos véleményt alkotva róla.

Ezek után tért rá a magyar pártok helyzetére az itthoni politikában. Botka lemondását nem igazán kommentálta, szerinte semmit nem jelent a Fidesz számára ez az esemény. Kifejtette, hogy bár a „baloldali Muppet-Show”-ra nem építenek stratégiát, de a helyzetet mindig úgy kellene kezelniük, mintha az összefogás várható lenne jövőre. Többek között azért szóba került, hogy hiteltelenné vált az MSZP, amit egyébként, ha nem is hivatalosan, de Gyurcsány irányít, pontosabban manipulál. Ezért is akar tőle elhatárolódni például az LMP is.

Természetesen a Jobbikról való értekezés sem maradt el. Róluk valamivel erősebb véleményt alkotott Kövér László, hiszen gátlástalannak és hataloméhesnek nevezte őket, nem mellékesen a viselkedésüket is kifogásolta, hiszen „Ezek a fiúk nem tudnak késsel-villával enni.”, majd azt is mondta, hogy „Ez nyilastempó.”. A néppártosodást nem tartja komoly tervnek, csak baloldali szavazókat akarnak szerinte ezzel „elcsábítani”.

A következő blokk a Soros-tervről és a nemzeti konzultációról szólt. Úgy gondolja az országgyűlés elnöke, hogy egy-egy vita kapcsán egy kormánynak maga mögé kell sorakoztatni az embereket, majd a migráció súlyos veszélyeiről és a nemzeti identitás lényegességéről is előadta a saját nézőpontját.

Zárásként megvitatták a Fidesz helyzetét és terveit: elmagyarázta mennyire fontos a születések számának növelése, a határon túli magyarok támogatása és a közép-európai összefogás elősegítése.

Ha másra nem, hát arra biztosan jó volt az interjú, hogy az elmúlt időszak politikai káosza közepette nyugvópontot adjon arról, hogy amit Fidesz eddig gondolt, azt követi most is, és ennek mentén, következetesen fog politizálni az eljövendő időszakban is.

 

A kép forrása: www.atlatszo.blog.hu