Strandot a népnek!

Kedden tartották a Fidesz budapesti választmányának tisztújítását, ahol Kocsis Mátét újból megválasztották a párt fővárosi szervezetének elnöki posztjára. Az MTI szerint elnökségi tag lett még Fónagy János, Hassay Zsófia, Kucsák László, Rónaszékiné Keresztes Monika, Láng Zsolt és Bácskai János is további két évre.

Az újbóli megválasztás után Kocsisnak semmi akadálya nem lesz, hogy továbbra is jelentősebben próbálja befolyásolni a budapesti politikai történéseket. A VIII. kerület polgármestereként számos alkalommal és üggyel kapcsolatban hallhattuk már a nevét, például a most húzódó árvízvédelmi vita során is többször felszólalt a kormány érdekeit képviselve, és a héten is „nagyszerű hírekkel” szolgálhatott a két éve üresen tátongó Sorsok Háza épület mögötti területet illetően.

Még négy éve, 2013-ban zárták be a józsefvárosi Négy Tigris piacot, hogy a helyére egy új sportcentrumot építhessenek, de ezen kívül semmilyen előrelépés sem történt az ügyben, pedig már a tervek is megvoltak. Ezzel szemben a szomszédos pályaudvar köré sikerült felhúzni a Sorsok Házát, viszont az meg valamilyen érthetetlen okból kifolyólag, nem üzemel.

Kocsis szerint idén viszont végre elindulhat a terület fejlesztése és a szívének kedves zöldfelületű strand is kiépülhet a Kőbányai úton. A telket azonban több célra is fel szeretnék használni, ennek megfelelően pedig négy részre tervezik osztani. Egy negyedet kapna az MTK a 2019-es Európai Makkabi Játékok előkészítésére, a következő negyedet a Magyar Labdarúgó Szövetségnek osztanák ki, a harmadikat a Kocsis Máté által elnökölt Magyar Kézilabda Szövetség kapná meg, a negyedik, egyben utolsó részt pedig a már fentebb említett strand részére tartanák fenn.

A józsefvárosi polgármester állítása szerint a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével folytatott tárgyalása alatt azt állította a BGYH egyik igazgatója, hogy Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek folyhatnak, mint a Széchenyi fürdő környékén, viszont a Magyar Nemzetnek adott válaszuk alapján előbb inkább kutakat kell fúrni a területen, hogy kiderüljön pontosan milyen minőségű a víz, mielőtt ilyen feltételezésekbe bocsátkoznának.

Sajnos számolni kell azzal, hogy nem fog gyorsan megépülni a 3-4-5 medencés strand, mivel Kocsis Máté már most bírálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, tekintettel arra, hogy elakadnak az ügyek a két intézménynél.

Mindennel együtt azért reméljük, hogy mihamarabb kiaknázzák a terület adta ehetőségeket, és hogy nem fut vakvágányra a projekt a magyar bürokrácia útvesztőiben.

A kép forrása: www.24.hu