Felkészül: Indiana Jones!

Régóta megy a találgatás, ki játssza el minden idők legkarakteresebb férfi ikonját, James Bondot. A felelősség nem kicsi – gondolhatnánk – hiszen kisfiúk milliói ragasztották ki vágyakozva gyerekszobájuk falára generációkon keresztül a legújabb Aston Martin plakátját, fiatalemberek milliói képzelték el, hogy férfivá érve öltönyben, komoly emberként kívánnak megjelenni, és igen: minden rajongó kissrác a lehető legsármosabban próbálta el a tükör előtt, hogy „Rázva, nem keverve!”

Jó hírem van! Úgy fest a dolog, hogy sikerült megtalálni a felnövő új generáció férfi ikonját Lashana Lynch személyében. Az új filmben ugyanis neki fogja átadni a 007-es pozíciót Daniel Craig, ezzel pedig jelentős előnyt szerezhet Lynch a későbbi részek megkaparintásában. Az indoklás döbbenetesen realista: igazodni kell a korszellemhez. Ebben a korszellemben pedig nincsen helye (fehér) (heteroszexuális) férfi ikonoknak.

Felkészül: Indiana Jones!

Újraolvasva a fenti sorokat elgondolkoztam a gyermekkori kedvenceimen. Most, hogy a Batgirl legfontosabb tulajdonsága, hogy a lányokat szereti, a [SPOILER] Vasember meghalt és az Amerika Kapitányt kiírják, már csak a Tini Nindzsa Teknőcök menekültek meg. Igaz, lehet, hogy csak azért, mert végső soron mutáns állatok, és a szexuális forradalom civil aktivistái MÉG nem jutottak el ahhoz a jogi absztrakcióhoz, hogy az állatok szexuális identitását is felszabadítsák. Még…

 

kép forrása