A hét nyertese / vesztese

Ezen a héten a fokozódó kampányhangulatban telt nemzeti ünnepünk miatt belpolitikai szereplők között hirdettünk győztest és vesztest.

A hét nyertese Orbán Viktor miniszterelnök, aki képes volt arra, hogy 8 év kormányzása után messze a legtöbb embert vonzó ünnepségen magabiztos, a tábort motiváló beszédet mondjon, mellyel mindenkinek sikerült üzennie valamit. Az őt támogató patrióta gondolkodású magyarok millióinak a haza védelmének fontosságáról beszélt, hogy elég csupán egyszer hibázni, egyszer engedni a határvédelemből és könnyen bevándorlóország leszünk, melyre minden esély adott egy esetleges ellenzéki győzelem esetén. A miniszterelnök üzenetet fogalmazott meg külön a fiatalok számára, ahol a haza, az otthon fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyet csak idősebb fejjel értékel az ember igazán. Végezetül a Békemenet rengeteg résztvevője Orbán Viktorral közösen szavalta el a Himnuszt, ami az ünneplőknek felemelő élményt jelentett.

Vesztesünk Vona Gábor, a Jobbik baloldali miniszterelnök-jelöltje lett, akinek az ünnepi beszédére alig 1500 ember volt kíváncsi. A kritikus tömeg hiányára még lehet kifogásokat hozni, azonban a magát kormányváltónak nevező párt nem engedheti meg, hogy a választások előtt hetekkel a nemzeti ünnepen ennyire durván alulmaradjon a kormánypárti táborral szemben. Különösen nagy kudarc ez Vona Gábornak, aki korábban jelentősen nagy tömegeket tudott utcára vinni, és ott lelkesíteni őket. Talán Vona Gábor meghívhatta volna török barátait, hogy töltsék fel a sorokat, abból úgy is több van, mint magyar barátaiból, saját elmondása szerint, és még imaszőnyegeket is árusíthattak volna számukra a helyszínen.