A hét nyertese / vesztese

A 2020. évi 24. hét egyértelmű nyertese Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor lett. A koronavírus-járvány elleni sikeres védekezést követően, elkezdődhetett a magyar gazdaság és az élet újraindítása. Miközben a honi közvéleménykutatások egybehangzóan azt mutatják, hogy a kormányzó Fidesz-KDNP megerősödve került a ki a járványos hónapokból,  addig csütörtökön a V4-es csúcstalálkozón a miniszterelnök már Európa gazdaságának újjáépítéséről tárgyalt lengyel, cseh és szlovák kollégáival. Magyarország kormányfője morális alapokon nyugvó gazdaságot támogatta és kiállt a szegényebb országok mellett. “Magyarország azt szeretné, hogy egy fair gazdasági csomag álljon össze, a diszkriminatív elemektől meg kell fosztani”.
Pénteken Orbán a szlovák miniszterelnököt Igor Matovicot fogadta a Carmelita Kolostorban. A két ország baráti viszonyának ápolása és együttműködése a múltban is fontos volt, ahogyan most és a jövőben az lesz. A jövő megnyerésének útja az, amit egyengetünk – közölte Orbán a Facebook-oldalán.
_____________________________________________________________________________________________________
A hét vesztese Korózs Lajos. Az MSZP-s országgyűlési képviselő a még a múlt hét végén – egy a párt Facebook-oldalán közzétett videón – riporter szerepben beszélgetett Németh Athinával aki történeteivel igyekezett rossz színben feltüntetni a járvány elleni védekezést segítő egészségügyi intézkedéseket. Korózs mentőtisztként mutatta be a videóban szereplő hölgyet, melyet az OMSZ székháza előtt vettek fel, azonban hamar kiderült, hogy a riportalany nem csak, hogy nem dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, de még a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel. Azóta a videót törölték, a felelősséget persze senki sem kívánta vállalni, azonban váratlanul az ellenzék politikai céljait segítő, magát függetlennek nevező médiafelületek is felkapták a sztorit, melynek habzása az egész hét politikai közbeszédére hatással volt. Igaz, a hírhamisítás eddig sem állt távol a baloldali párttól, de ezúttal túl messzire mentek. Ezekkel a hamis állításokkal és az indokolatlan pánikkeltéssel a magyar társadalmat veszélyeztetik, azokat az embereket is, akiket elvileg képviselnek.