A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig egy hónapba se telt, hogy egy újabb veterántól váljon meg a párt, méghozzá Bangóné Borbély Ildikótól. Kiderült, hogy a 2014 óta országgyűlési képviselőként tevékenykedő Bangóné hazudott arról, hogy diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). Az MSZP ezután kizárta sorai közül a politikust, és felszólította mandátumának visszaadására. A szebb időket is látott pártnak a sorozatos botrányokkal tarkított létszámcsökkenés csak tovább rontja a már amúgy sem túl fényes imidzsét a baloldalon, és a tárgyalási pozícióit is ronthatja, ugyanis a hírek szerint ők lesznek az áprilisi közös baloldali lista egyik vesztesei.

A nyertest is itthon kell keresnünk, a Magyar Kétfarkú Kutyapártot választottuk. Az összefogott baloldali pártok botrányai (például a fent említett Bangóné-ügy), Márki-Zay Péter következetlen, sokszor önellentmondásba ütköző retorikája miatt a kutyapárt a kiábrándult baloldali szavazókat könnyedén maga mellé állíthatja. A viccpárt a hétvégén jelentette be, hogy kilencvennégy körzetben is indít jelölteket áprilisban, egyre inkább egyértelmű, hogy be akarnak jutni az Országgyűlésbe. Ez a baloldali miniszterelnök-jelöltnek aggodalomra ad okot. Márki-Zay korábbi véleménye szerint „simán előfordulhat, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt miatt fog Orbán Viktor hatalmon maradni”.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >