A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Benjámín Netanjáhú

A hét nyertese Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú. Ennek oka, hogy a közel-keleti országában már javában zajlik a korlátozások feloldása: az éttermek kinyithatnak és az iskolákat is újra látogathatják a diákok. Az izraeli sikert diplomáciai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte. A kormányfő a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: fontos, hogy hazánkban is minél többen megkapják az oltást, hiszen a vírus elleni sikeres védekezés kulcsa a magas arányú átoltottság. A közegészségügyi válság sikeres kezelése okán Netanjáhú a március végi parlamenti választásokon is komoly esélyekkel indulhat: pártja szavazóinak 88 százaléka támogatja posztján maradását.

A hét vesztese: Kunhalmi Ágnes

Az oltásellenes baloldalon tagadni a nyilvánvalót népszerű cselekedet mostanában. Ezt támasztja alá a hét vesztese, Kunhalmi Ágnes állítása is, aki nyilatkozataival rendszerint sikeresen alulmúlja önmagát. Az MSZP társelnökének köszönhetően pártja továbbra sem lépett rá a hosszú évek óta tartó bizalmi válságból való kilábalás útjára. A héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sikerült emlékezeteset alakítania azzal, hogy kijelentette: az ellenzék valójában nem nyitni akart, amikor a nyitásról beszélt. Kijelentésére a műsorvezető, Rónai Egon is csak nagyokat pislogott. A szocialista politikusnak minden igyekezete ellenére sem sikerült elfogadható választ adnia arra, hogy miért akartak enyhíteni a korlátozásokon februárban, amikor a vírus harmadik hulláma éppen csak elkezdődött hazánkban.

Szabó Fruzsina összefoglalója

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Hírek
Belföld

Újraindítási gondolatok, tárgyalások, tőzsde, oltás, sport – Ezek történtek a héten

Húsvét után meglehet a két és félmillió beoltott és elkezdődhet az újraindítás. Orbán Viktor lengyel és olasz szövetségeseivel tárgyalt Budapesten. Gyurcsány Ferenc is megkapta az oltás . Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs. Áder János ünnepi beszédében az ellenzéket bírálta. Sima magyar siker Andorrában. Erdő Péter bíboros szerint az egy éve tartó járvány mindenkit kimerít.

Elolvasom >
Belföld

Román és ukrán szemétben fuldoklik a Tisza

Veszélyben a Tisza élővilága. Ukrajnából és Romániából már lassan két évtizede minden áradással szeméthegyek úsznak át hazánkba. A magyar szakemberek minden erejüket bevetve dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a katasztrófát, azonban a román és ukrán hatóságok részéről csak felületi megoldásokat tapasztalhatunk.

Elolvasom >
Belföld

Közös munka Európa reneszánszáért

Egy új, uniós, jobboldali összefogásról tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A három politikus a találkozón a járvány utáni Európai Unió újraindításáról és az európai identitás újragondolásáról is egyeztettek.

Elolvasom >