A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Benjámín Netanjáhú

A hét nyertese Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú. Ennek oka, hogy a közel-keleti országában már javában zajlik a korlátozások feloldása: az éttermek kinyithatnak és az iskolákat is újra látogathatják a diákok. Az izraeli sikert diplomáciai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte. A kormányfő a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: fontos, hogy hazánkban is minél többen megkapják az oltást, hiszen a vírus elleni sikeres védekezés kulcsa a magas arányú átoltottság. A közegészségügyi válság sikeres kezelése okán Netanjáhú a március végi parlamenti választásokon is komoly esélyekkel indulhat: pártja szavazóinak 88 százaléka támogatja posztján maradását.

A hét vesztese: Kunhalmi Ágnes

Az oltásellenes baloldalon tagadni a nyilvánvalót népszerű cselekedet mostanában. Ezt támasztja alá a hét vesztese, Kunhalmi Ágnes állítása is, aki nyilatkozataival rendszerint sikeresen alulmúlja önmagát. Az MSZP társelnökének köszönhetően pártja továbbra sem lépett rá a hosszú évek óta tartó bizalmi válságból való kilábalás útjára. A héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sikerült emlékezeteset alakítania azzal, hogy kijelentette: az ellenzék valójában nem nyitni akart, amikor a nyitásról beszélt. Kijelentésére a műsorvezető, Rónai Egon is csak nagyokat pislogott. A szocialista politikusnak minden igyekezete ellenére sem sikerült elfogadható választ adnia arra, hogy miért akartak enyhíteni a korlátozásokon februárban, amikor a vírus harmadik hulláma éppen csak elkezdődött hazánkban.

Szabó Fruzsina összefoglalója

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >