A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Benjámín Netanjáhú

A hét nyertese Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú. Ennek oka, hogy a közel-keleti országában már javában zajlik a korlátozások feloldása: az éttermek kinyithatnak és az iskolákat is újra látogathatják a diákok. Az izraeli sikert diplomáciai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte. A kormányfő a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: fontos, hogy hazánkban is minél többen megkapják az oltást, hiszen a vírus elleni sikeres védekezés kulcsa a magas arányú átoltottság. A közegészségügyi válság sikeres kezelése okán Netanjáhú a március végi parlamenti választásokon is komoly esélyekkel indulhat: pártja szavazóinak 88 százaléka támogatja posztján maradását.

A hét vesztese: Kunhalmi Ágnes

Az oltásellenes baloldalon tagadni a nyilvánvalót népszerű cselekedet mostanában. Ezt támasztja alá a hét vesztese, Kunhalmi Ágnes állítása is, aki nyilatkozataival rendszerint sikeresen alulmúlja önmagát. Az MSZP társelnökének köszönhetően pártja továbbra sem lépett rá a hosszú évek óta tartó bizalmi válságból való kilábalás útjára. A héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sikerült emlékezeteset alakítania azzal, hogy kijelentette: az ellenzék valójában nem nyitni akart, amikor a nyitásról beszélt. Kijelentésére a műsorvezető, Rónai Egon is csak nagyokat pislogott. A szocialista politikusnak minden igyekezete ellenére sem sikerült elfogadható választ adnia arra, hogy miért akartak enyhíteni a korlátozásokon februárban, amikor a vírus harmadik hulláma éppen csak elkezdődött hazánkban.

Szabó Fruzsina összefoglalója

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >