A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Dr. Kovács Ferenc

A hét nyertese címet ezúttal Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere érdemelte ki. Ennek oka, hogy a Financial Times gazdasági napilap globális felmérésének eredményeként Nyíregyháza felkerült a világ 5 legjobb befektetésösztönzési célpontjainak listájára a feltörekvő városok kategóriában. Az ország hetedik legnagyobb városának a vezetője elmondta, hogy az eredmény egy roppant komoly elismerés, melynek sok összetevője van. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, hogy a város fejlesztési prioritásai között a befektetéseknek kiemelt a szerepe, hiszen a színvonalas munkahely teremtés az alapja annak, hogy Nyíregyháza hosszútávon is vonzó legyen. Emellett a város, vendégforgalmát tekintve az egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhellyé nőtte ki magát. További érdekesség, hogy a héten elkészült az ország legfrissebb Boldogságtérképe, amin Nyíregyháza lett Magyarország második legboldogabb városa.

A hét vesztese: Frank Engel

A hét vesztese Frank Engel luxemburgi politikus, a Keresztényszocialista Néppárt távozó elnöke lett, akivel szemben korrupció gyanúja merült fel az elmúlt héten. Még 2019-ben Engel hét hónapon keresztül kapott jelentős összeget egy, a párthoz köthető alapítványon keresztül. A szervezet viszont csak papíron létezett és a vád szerint saját párttársai sem tudtak a szerződésről. Véleményük szerint a politikus pártelnökként nem lett volna jogosult az összesen 40 ezer euróra. Engel elismerte, hogy hozzájutott ehhez az összeghez, de azt állította, hogy nem sértett semmilyen törvényt, pusztán egy belső politikai leszámolás zajlik ellene. A luxemburgi politikus korábban EP-képviselőként többször is bírálta a magyar kormányt. Többek között kritizálta Orbán Viktor migrációs politikáját és Engel pártja is kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >