A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Dr. Kovács Ferenc

A hét nyertese címet ezúttal Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere érdemelte ki. Ennek oka, hogy a Financial Times gazdasági napilap globális felmérésének eredményeként Nyíregyháza felkerült a világ 5 legjobb befektetésösztönzési célpontjainak listájára a feltörekvő városok kategóriában. Az ország hetedik legnagyobb városának a vezetője elmondta, hogy az eredmény egy roppant komoly elismerés, melynek sok összetevője van. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, hogy a város fejlesztési prioritásai között a befektetéseknek kiemelt a szerepe, hiszen a színvonalas munkahely teremtés az alapja annak, hogy Nyíregyháza hosszútávon is vonzó legyen. Emellett a város, vendégforgalmát tekintve az egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhellyé nőtte ki magát. További érdekesség, hogy a héten elkészült az ország legfrissebb Boldogságtérképe, amin Nyíregyháza lett Magyarország második legboldogabb városa.

A hét vesztese: Frank Engel

A hét vesztese Frank Engel luxemburgi politikus, a Keresztényszocialista Néppárt távozó elnöke lett, akivel szemben korrupció gyanúja merült fel az elmúlt héten. Még 2019-ben Engel hét hónapon keresztül kapott jelentős összeget egy, a párthoz köthető alapítványon keresztül. A szervezet viszont csak papíron létezett és a vád szerint saját párttársai sem tudtak a szerződésről. Véleményük szerint a politikus pártelnökként nem lett volna jogosult az összesen 40 ezer euróra. Engel elismerte, hogy hozzájutott ehhez az összeghez, de azt állította, hogy nem sértett semmilyen törvényt, pusztán egy belső politikai leszámolás zajlik ellene. A luxemburgi politikus korábban EP-képviselőként többször is bírálta a magyar kormányt. Többek között kritizálta Orbán Viktor migrációs politikáját és Engel pártja is kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >