A hét nyertese / vesztese

hetifb

A hét nyertese: A Székely Nemzeti Tanács

A hét nyertese a Székely Nemzeti Tanács lett, akik Európai Polgári Kezdeményezésük kapcsán összegyűjtötték az egymillió támogató aláírást. Ezzel végre sikeresen teljesítették az érvényességhez szükséges hetedik, nyolcadik és kilencedik tagállami alsó küszöböt is. Ez azért fontos, mivel nem elég csupán az 1 millió aláírás, hanem 7 tagállamban is el kell érnie egy meghatározott küszöböt az aláírások számának. Ez teljesült most, miután Spanyolországban, Szlovéniában és Lettországban is összegyűlt a szükséges szignómennyiség. Ezzel a Székely Nemzeti Tanács és európai partnerei által indított kezdeményezés lett az egyetlen sikeres polgári kezdeményezés a koronavírus-világjárvány ideje alatt. A harmadik szakasz sikeres lezárulása után azonban az aláírásgyűjtés folytatódik, mivel egy kezdeményezés aláírásgyűjtése nem akkor ér véget, amikor a sikerességi kritériumok teljesülnek, hanem amikor az aláírásgyűjtésre adott idő lejár, amit – tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre – többször is meghosszabbítottak. A jelenlegi határidő 2021. május 7-e. Az aláírásokat gyűjtők célja a negyedik, egyben utolsó szakaszban, hogy további támogató aláírásokat szerezzenek olyan országokban is, ahol néhány százalékkal lépték túl az alsó küszöböt. Feladatuk nemcsak a támogatói aláírások gyűjtése, hanem az új partnerekkel, szövetségesekkel egyeztetni, és a közös célokhoz megtalálni az eszközöket. A Székely Nemzeti Tanács továbbra is azt az alapelvet követi, hogy minden jogszerű eszközt igénybe kell venni a magyar érdekek érvényre juttatására, és jelszavuk: „május hetedikéig Székelyföldért megmozgatjuk Európát!”.

A hét vesztese: Niedermüller Péter

Az e heti vesztesünk nem más, mint Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere. A polgármester nem hajlandó átadni a volt fideszes városvezetés által felújíttatott Damjanich utcai épületet a 600 hallgatóval bíró Molnár Antal Zeneiskolának. Az iskola igazgatója már az önkormányzati választások után felkereste Niedermüllert az épület átadása ügyében, viszont a polgármester elzárkózott attól, hogy az intézmény beköltözhessen a 21. századi körülmények közötti oktatást lehetővé tevő, kifejezetten számukra felújított épületbe. A baloldali polgármester ugyan megtagadta az épületet a zeneiskola számára, de az épület nem marad üresen, ugyanis a kulcsot egy politikai aktivistacsoport kapja, miután az alig egy hetes határidővel kiírt pályázaton csak ők indultak. A zeneiskola igazgatója külön kiemelte, hogy már jóval a pandémia, és az annak nyomán hozott megszorító intézkedések előtt jelezte az új kerületvezetésnek, hogy szeretnének beköltözni a nekik felújított ingatlanba. Ennek azért van jelentősége, mert Niedermüller Péter pénzügyi nehézségekkel magyarázta, hogy az épületet a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése kapcsán alakult baloldali csoportnak adta. Az erzsébetvárosi Fidesz vezetője azt nyilatkozata az üggyel kapcsolatban: „A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára a korábbi Fidesz-vezetésű önkormányzat által sok százmillió forintért felújított erzsébetvárosi épületet a Damjanich utcában”.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >