A hét nyertese / vesztese

A hét nyertese: Varga Mihály

A hét nyertese Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a pandémiás helyzetben is előrébb tudta mozdítani a magyar gazdaságot.

Az úraindítási akcióterv részeként a keretösszeg húszmilliárd forintos emeléséről döntöttek a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál. Ezzel közel ötvenmilliárd forintra bővül az a forrás, amelyből a kis- és közepes vállalkozások energiahatékonysági beruházásokat tudnak megvalósítani – adta hírül február 24-én közösségi oldalára feltöltött videójában a pénzügyminiszter.

Alig telt el két nap, és Varga Mihály újabb jó hírt jelentett be: több mint ötmilliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások közel négymilliárd forintnyi támogatást kapnak. Az újabb videófelvételen három érintett cég támogatási szerződését írta alá.

Kiskunfélegyházán a Metris3D Kft. 1,1 milliárdos beruházásával orvosi gumikesztyűk gyártása indul el hazai alapanyagból. Vecsésen a Podiart Kft. egymilliárd forintos beruházásával 3D nyomtatással előállított orvosi segédeszközöket fejlesztenek, Budakeszin pedig a Zorinvest Kft. csaknem hárommilliárd forintos beruházásának köszönhetően pedig fokozott fertőzés veszélyben használható berendezések előállítása fog elkezdődni.  Varga Mihály szerint hetvenmilliárd forintnyi beruházás valósulhat meg, az újakkal együtt már negyvenkilenc szerződés született az Egészségipari Támogatási Programon belül.

A hét vesztese: Jakab Péter

A hét vesztese Jakab Péter, aki ismét kínos helyzetbe hozta magát. A Jobbik elnöke hétfői autóbalesetével vonta magára a figyelmet, amelyben szerencsére nem sérült meg senki, csak egy erősebb koccanás történt. Hamar kiderült viszont, hogy nem a – magát a nép egyszerű gyermekének beállító – pártelnök vezette az autót, hanem sofőrje.

Valószínűsíthető, hogy baleset helyszínén lézengő Hajnády Kristóf ült a volán mögött, aki szélsőséges nézeteiről, az auschwitzi haláltábor előtti pózolásáról vált hírhedté. A “néppártosodott” Jobbik rengeteg energiát fektetett abba, hogy a nép szemében levetkőzze magáról az antiszemita jelzőt és integrálódni tudjon a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogásba, az újabb eset azonban azt mutatja, hogy semmit sem változott a szélsőjobboldali párt.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a pártelnöknél megingott bizalmú (egykor Jakab által a Szávay-klánba sorolt) Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke arról beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban, hogy titkos alagutat akarnak építeni Orbán Viktornak a Puskás Aréna alatt. Az alagút-üggyel kapcsolatban később az ATV stúdiójában Stummer maga ismerte be:

És valóban egyébként magában az előterjesztésben, amelyet hétfőn én a kezem ügyébe kaptam (…), ez a védett személyek közlekedését szolgáló… ööö… alagút volt benne ebben a bizonyos előterjesztésben.

Jakab Péter sofőrjének botránya után, hogy elterelje a figyelmet az azzal kapcsolatos hivatalos eljárásokról, hazugságra, hivatali visszaélésre bujtotta fel képviselőtársát, akinek ez egyfajta hűségpróbát is jelenthetett. Végül a szálak összeértek, a figyelemelterelés nem sikerült, Stummer a hazugságát saját maga ismerte be, a Jobbik szavahihetősége pedig újabb mélypontot ért el.  

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >