A hét nyertese / vesztese

Hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Kavecsánszki Ádám

Kavecsánszki Ádám veszi át Balog Zoltán helyét a Fidesz pártalapítványának elnökeként. Balog Zoltán januárban mondott le posztjáról, mivel a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé választották. Orbán Viktor olyan személyt keresett a posztra, aki idejének és energiájának nagy részét a kormányzati ideológia belföldi és nemzetközi megalapozására tudja fordítani. A 28 éves Kavecsánszki közel négy éve szerves része a Fidesz alapítványnak: 2017-től a szervezési igazgató, majd 2020-tól a megbízott főigazgató szerepét töltötte be. Diplomáját a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte, tanulmányai során pedig az SZPMA és a Miniszterelnökség ösztöndíjasa is volt.

A hét vesztese: Ursula von der Leyen

Ankarai látogatása során az Európai Bizottság elnöke nem kapott helyett a tárgyalópartnerei mellett, ehelyett egy távolabbi kanapéra kellett ülnie. Szerdán Ursula von der Leyen és Charles Michel az Európai Tanács elnöke Erdogan török elnökkel találkozott, hogy megvitassák az Európába érkezett menekültek támogatását. Azonban a török elnök csak saját magának és Michelnek készített ki széket. Von der Leyent ezzel megalázta női mivoltában és bizottsági elnöki titulusát is semmibe vette. Tekintve, hogy a hasonló hivatalos találkozókat mindig körültekintően megtervezik, valószínűleg nem véletlenül követték el ezt a protokolláris hibát.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >