A hét nyertese / vesztese

Hét nyertese és vesztese

A hét nyertese: Kavecsánszki Ádám

Kavecsánszki Ádám veszi át Balog Zoltán helyét a Fidesz pártalapítványának elnökeként. Balog Zoltán januárban mondott le posztjáról, mivel a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé választották. Orbán Viktor olyan személyt keresett a posztra, aki idejének és energiájának nagy részét a kormányzati ideológia belföldi és nemzetközi megalapozására tudja fordítani. A 28 éves Kavecsánszki közel négy éve szerves része a Fidesz alapítványnak: 2017-től a szervezési igazgató, majd 2020-tól a megbízott főigazgató szerepét töltötte be. Diplomáját a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte, tanulmányai során pedig az SZPMA és a Miniszterelnökség ösztöndíjasa is volt.

A hét vesztese: Ursula von der Leyen

Ankarai látogatása során az Európai Bizottság elnöke nem kapott helyett a tárgyalópartnerei mellett, ehelyett egy távolabbi kanapéra kellett ülnie. Szerdán Ursula von der Leyen és Charles Michel az Európai Tanács elnöke Erdogan török elnökkel találkozott, hogy megvitassák az Európába érkezett menekültek támogatását. Azonban a török elnök csak saját magának és Michelnek készített ki széket. Von der Leyent ezzel megalázta női mivoltában és bizottsági elnöki titulusát is semmibe vette. Tekintve, hogy a hasonló hivatalos találkozókat mindig körültekintően megtervezik, valószínűleg nem véletlenül követték el ezt a protokolláris hibát.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >