A XXI. századi pártok

Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy az ellenzéki pártokon belül finoman szólva sincs meg az az egység, ami a választóknak azt sugallhatná, hogy képesek lennének egy ország irányítására. Az utóbbi időben egyre több hangfelvétel, videó, kényes információ került nyilvánosságra, amiket kölcsönösen igyekeznek bagatellizálni. Szinte hetente járatják le volt vagy éppen jelenlegi párttársaikat, pártjukat. Az egység egyedül abban mutatkozik meg, hogy ezekről nem vesznek tudomást, úgy tesznek, mintha meg se történtek volna. A hatalom megszerzése érdekében bárkivel képesek elvek nélkül összefogni, mindent elfelejteni, semmissé tenni. Ez jellemzi legjobban a jelenlegi az ellenzéket.

Több, magát XXI. századinak tartó, állításuk szerint az úgynevezett elavult politikát megreformálni kívánó párt van Magyarországon. Ilyen a Jobbik, ahonnan sorra lépnek ki a tagok, folyamatosak a botrányok a képviselők, sőt, maga az elnök körül is. Nap mint nap visszaköszönnek a szélsőséges nézetek, melyeket igyekeznek eltakarni a megújulás szellemében. Mi több, óriási pénzbírságot rótt ki rá az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozás okán. Ezek után már a párt megszűnése is felmerült. Az LMP-n belül szintén hasonló a helyzet, bár itt szó szerint belső harcok dúltak. Ezen kívül folyamatosak voltak a belső fegyelmi és etikai eljárások, melyek következtében többen kiléptek a pártból.

A Momentum magát egy új, az egyetlen, az igazi XXI. századi pártnak állítja be, aki leszámol a korrupcióval, és nem hajlandó szövetségre lépni az eddig leszerepelt, és finoman szólva sem kikezdhetetlen előéletű pártokkal, politikusokkal. De egy ilyen szövetség már a 2018-as választásokkor megvalósult, és az első komolyabb botrányra sem kellett sokáig várni. Kiszivárogtak igencsak kényes információk a párt pénzügyeiről, miszerint a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Ezek után a párt Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke, Győrffy Zoltán lemondott tisztségéről. Az Állami Számvevőszék költségvetési csalás miatt fel is jelentette a pártot.

Különösen érdekes, hogy ötlethiány miatt, a kormányt folyton csak korrupcióval vádoló ellenzéki pártokról sorra derülnek ki piszkos pénzügyi információk, amiket nem tudnak megmagyarázni. Ez lenne a XXI. század jövője?

 

A kép forrása: www.alfahir.hu

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Belföld

Kizárásokkal indította a nyarat az MSZP

Kizárták az Magyar Szocialista Pártból (MSZP) Szakács László országgyűlési képviselőt, egykori elnökhelyettest. A baloldali politikus ellen az a gyanú merült fel, miszerint át akar igazolni a Gyurcsány Ferenc vezette Demoratikus Koalícióba (DK), ezért az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa határozatában kizárta őt a pártból.

Elolvasom >
Belföld

A víz, amely újra vérré vált

Csütörtök reggel 10 óra van. Kicsivel több, mint 12 órával ezelőtt kezdődött a német – magyar mérkőzés. Életem meccse volt ez. A végeredmény 2-2 lett, győztünk, de nem nyertünk. Ezzel az eredménnyel búcsúzik a magyar válogatott az Eb-től. Ilyen játékkal nem szégyen kiesni. Ne is szégyellje senki!

Elolvasom >
Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >