Ez történt a hét első felében

hírek
Hírösszefoglalónk

Egyre közelebb vagyunk a tömeges oltáshoz, közben körvonalazódik a gazdaság újraindítását célzó kormányzati akcióterv is.

Március elején indulhat a tömeges oltás

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, a vakcina-szállítmányoktól függvényében március elején indulhat Magyarországon a tömeges oltás. A tisztifőorvos a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait ismertetve közölte: míg a koronavírus-járvány kezdetén, illetve a védőoltások alkalmazása előtt a lakosság csupán tizenöt százaléka szerette volna beoltatni magát, most már majdnem ötven százalék az arányuk. „Nőtt a magyar lakosság bizalma az oltások iránt“ – értékelt a szakember.

Újabb elemmel bővült a Gazdaság-újraindítási Akcióterv

Tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsönnel segítene a kormány a legsérülékenyebb kis- és középvállalkozásoknak. Mint arról a héten több alkalommal, több fórumon is szó esett, a programra száz milliárd forintot szán a kabinet, amely a kedvező hitel elsődleges céljaként a vállalkozások újraindítását és a pénzügyi nehézségek áthidalását jelölte meg. Az akcióterv része egyébként az idén bejelentett lakásfelújítási támogatások, a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése – megjegyezendő: ennek folyósítása e héten kezdődik –, a huszonöt év alattiak SZJA-mentessége 2022-től, a felsőoktatásra fordítandó majd másfél ezer milliárd forint – ezt az uniós helyreállítási alapból kívánják finanszírozni –, valamint a majd egy évtizedre szóló, korábban elfogadott agrárfejlesztési stratégia.

Ismételten egy baloldali botrány

Marketinges cégen keresztül kínálták a túlárazott teszteket Gyöngyösön – derítette ki minap a Hír TV. A médium korábban arról számolt be, csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírus-tesztet a város baloldali vezetése a helyi lakosoknak. 12 700 forintot kértek egy 2300 forintos koronavírus-antigéntesztért. A csatorna beszámolt arról is, az önkormányzat ugyanarra a bankszámlára kéri a pénzt, amit a járvány első hullámán koronavírus védelmi alapnak kereszteltek el. A város hivatalos oldalán is látszik, hogy az alapba eddig csaknem négymillió forint gyűlt össze – adományokból. Megjegyezendő: a baloldali gyöngyösi polgármester, Hiesz György korábban azzal került be a hírekbe, hogy jogosulatlanul oltatta be magát.

Megkezdődött Donald Trump alkotmányos felelősségre vonási tárgyalása

Helyi idő szerint kedden délután megkezdődött Donald Trump volt amerikai elnök második alkotmányos felelősségre vonási (impeachment) tárgyalása a szenátusban. A republikánus politikus ellen a demokraták lázadás szítása miatt emeltek vádat, a Capitolium január eleji megtámadása előtt tartott nagygyűlésen mondott, gyújtó hangú beszéde miatt, amely után hívei megrohamozták a törvényhozás épületét, ahol a szenátus éppen a Trump által elveszített, novemberi elnökválasztás eredményét készült hitelesíteni. A támadásban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr is.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >