Ez történt a hét második felében

hírek
Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete áll előttünk. Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi korlátozások. Döntöttek az előválasztás menetrendjéről az ellenzéki pártok. Csütörtökön a kommunizmus áldozataira emlékeztek. Eseménydús héten vagyunk túl.

Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország

A koronavírus járvány legnehezebb két hete előtt állunk – erre hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, csütörtökön, miután járványmatematikusokkal egyeztetett. A miniszterelnök azt mondta: az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzöttek száma erősen nőni fog és olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt. A kormányfő hozzátette: versenyt futunk az idővel, ezért is fontos, hogy minél többen oltassák be magukat. Orbán mindenkit arra kért, tartsa be a járványügyi szabályokat és regisztráljon az oltásért!

Operatív törzs: március 15-ig maradnak a korlátozások

Március 15-ig változatlanok maradnak a koronavírus-járvány második ütemében meghozott védelmi intézkedések – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője, Kiss Róbert a testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Az előválasztás menetéről döntöttek a baloldali pártok elnökei

„A (…) hat ellenzéki párt elnöke februári tanácskozásán hitet tett amellett, hogy a tárgyalóasztal helyett a választók kezébe adják a döntést: kik legyenek a Fidesz kihívói a választókerületekben, és ki legyen Orbán Viktor kihívója miniszterelnök-jelöltként 2022-ben“ – áll a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös, vasárnapi közleményében. Mint írták, mind a 106 egyéni választókörzetben lesz előválasztás, amelyen pártok jelöltjei és civilek is elindulhatnak. Terveik szerint augusztusban kezdődnek az előválasztások.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A koronavírus-járvány miatt a kommunizmus áldozatainak emléknapján is jellemzően online programokat tartottak. Az interneten közvetített konferenciákon, kisfilmekben, plakátokon emlékeztek a kommunista rendszer áldozataira, akiknek a száma elérheti az egymilliót: ennyi ember vesztette életét kivégzés, éhínség miatt vagy kényszermunkatáborban.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >