Történések a hét első felében

hírek
Nem meglepő, hogy a Fidesz 12 Európa parlamenti képviselője kilépett az Európai Néppártból. „Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha” – nyilatkozta Donald Trump. A magyar és orosz kapcsolatok erősödése várható a jövőben.

Fidesz kilépett a Néppártból

Az EPP frakció olyan alapszabály-módosítást szavazott meg ami a világjárvány alatt korlátozná erősen a demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőket. A Fidesz-KDNP politikailag nem helyeselte, hogy ezekben az időkben a Néppárt „kapkodó adminisztratív manőverekbe kezdjen, és megkérdőjelezhető felfüggesztési szabályokon keresztül korlátozza az európai parlamenti képviselők jogait.” A Fidesz-KDNP delegációja szerint tiszteletben kell tartani a majdnem 2 millió magyar polgár demokratikus döntését, akik az európai választások során a jobboldali pártra szavaztak. A képviselők szerint a politikai nézetkülönbségek jogi megbüntetése méltatlan az Európai Néppárthoz és antidemokratikus is.

Donald Trump nem adja fel és nem zárta ki, hogy 2024-ben újra indul az elnöki pozícióért

A volt republikánus elnök első nyilvános beszédét tartotta a hatalom-átadás, és a Fehér Ház elhagyása után. Trump azokat a pletykát, hogy új pártot alapít: „Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket. Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk. Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket.” – nyilatkozta a volt amerikai elnök. Donald Trump szerint a demokraták 2024-ben „határozottan“ elveszítik a Fehér Házat, „hervasztó vereséget” fognak szenvedni a félidős választásokon.

Szijjártó Péter Oroszországgal kölcsönös tisztelet megadásával szeretné fejleszteni a kapcsolatokat

A külgazdasági- és külügyminiszter szeretné megerősíteni a magyar-orosz kapcsolatokat, mivel Magyarország nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdekei az ilyen kapcsolatépítést követeli. Magyarország mint közép-európai állam megtanulta a történelemből ha Kelet és Nyugat között jó együttműködés áll fent, az neki is előnyös, viszont ha konfliktus van keleti és nyugati hatalmak között akkor annak Közép-Európa mindig a vesztese – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: „Magyarország álláspontja szilárd: a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva akarja fejleszteni a kapcsolatait Oroszországgal is olyan módon, hogy az mindkét országnak előnyös legyen.”

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >