Macron papol a magyar szólásszabadságról

Jogállam, sajtószabadság, szólásszabadság. Éhgyomorra. A 444.hu nagyszombati specialitása az igazság asztalán. Csak nehogy gyomorrontást kapjunk!

„Kiabálhatsz, hogy le a köztársasággal, ami szerintem abszurd, de megteheted. Ez a különbség akkor, ha Franciaországban, Strasbourgban élsz és nem Magyarországon” – papol a talpig demokratikus országot vezető Macron, aki nem szégyelli a szájára venni országunkat. Akkor hol voltál Emmanuel, amikor 2006-ban a haverodék a sz*rt is kiverték az ártatlan magyarokból? Ja, hogy jegyzeteltél a későbbi sárgamellényes tüntetések kezelésének módjáról? Bejött, nem?

„Macron beszólását kivételesen szó nélkül hagyta a magyar diplomácia, nyilván csuriban vannak, és várják az elnökválasztás második fordulóját” – írja a 444.hu. Igen, biztos csuriban van a magyar kormány miután megalázó vereséget mértek az ellenzéki pártokra két hete a választásokon. Tudom, hogy még mindig fáj, de az sem fog rajtatok segíteni, ha ilyen cikkeket hoztok le Nagyszombat reggelén. Valóban várjuk a második fordulót. Tudjátok miért? Mert végre egy olyan jelöltnek van esélye Franciaországban, aki a francia nemzetet visszaemelné a távolból sem látható dicsőség és egység szintjére. Ezt Macron olyan szinten földbe döngölte az elmúlt öt évben, hogy már abban is kételkedek, hogy vissza lehet hozni. Ez a Macron beszél nekünk a magas lóról. Ugyan már!

„Ami viszont kevésbé komikus, hogy Macron egyáltalán nem túlzott. Magyarországon tényleg nem teheted meg, hogy csak úgy bekiabálj a miniszterelnöknek. És ami még kevésbé vicces, hogy ez mára teljesen természetes, mindenki elfogadja, hogy ez így van rendjén.” – bevallom, amikor ezt olvastam, legördült a harmadik könnycsepp is az arcomon. Hiszen az újságírók a világ minden tájáról, a politikai paletta bármely oldaláról feltehették a kérdéseiket a nemzetközi sajtótájékoztatón – tehát okafogyottá válik a cikkben  belinkelt Telex.hu videó is. Arról persze szó sem lehet, hogy a belpesti éttermiség megnyissa a Magyar Nemzetet, esetleg átkapcsoljon a Hír TV-re (ha még néz televíziót a mai világban), és onnan tökéletesen megtudja kérdéseire a választ. Ezért van a független-objektív Telex.hu és a 444.hu, akik olyan fontos kérdéseket tettek volna fel, ami miatt aztán biztos nem lett volna 2/3-a a Fidesz-KDNP-nek, és végre megbukott volna Orbán. Ja, nem!

A lényeg

Miért rakta ki ezt a fontos cikket címlapra a 444.hu Nagyszombaton reggel 7 órakor? „Itt történt (a székesfehérvéri kampányzárón – a szerk.), hogy egy csapat tizenéves srác elhatározták, hogy tiltakozásul és nyilván tréfából beszivárognak a hallgatóság közé, és amíg Orbán Viktor beszél, addig ők végig fordítva, fejjel lefelé tartják a Fidesz-táblákat. Tehát nem dobálni, kiabálni, sípolni, dudálni akartak, hanem némán tiltakozni. De nem tehették meg.” – olvasom könnytől párás szemmel Ács Dániel cikkjét. Éppen csak felemelték a tábláikat, de máris ott termett mellettük tucatnyi verőember – folytatja a 444.hu újságírója. Aki volt már bármilyen tömegrendezvényen, s esetleg molinót fogott a kezében, az tudja, hogy előfordul, hogy véletlenül fordítva tartjuk azt a fránya táblát. Velem is megesett a Békemeneten, csak pár perc után vettem észre, hogy fejjel lefelé tartom a Fidesz-feliratot, de képzeljük csak el, hogy nem jöttek rögtön valtonos biztiőrök, s nem kellett abban a pár percben – ahogy a 444 fogalmaz – „pirulva tűrnöm a megaláztatást”.

„Nem rendőrök, nem TEK-esek, nem hatósági személyek, hanem egyszerűen a Fidesz emberei, mint pártkatonák megakadályozták, hogy pár magyar fiatal közterületen, egy választási kampányban némán kifejezzék nemtetszésüket. Ez a különbség akkor, ha Magyarországon élsz, és nem Franciaországban.” Ezúton is köszönjük meg a 444.hu újságírójának, hogy kiemelte a lényeget. Nem hatósági személyek, hanem a párthoz tartozó magánemberek nyilvánították ki nemtetszésüket a kis akcióval szemben.

Szeretettel várom a 444.hu cikkjét, amelyben utólagosan leírja: Rendőrök, TEK-esek, hatósági személyek akadályozták jogaik gyakorlásában, gyülekezési szabadságukban, és brutálisan bántalmaztak, valamint életre szóló sérüléseket okoztak felsőbb utasításra több száz állampolgárnak közterületen, 2006 Magyarországában és 2018 Franciaországában.

Az egyik esetben Gyurcsány Ferenc, a másikban Emmanuel Macron volt az ország vezetője.

Borítókép: 444.hu/trt.hu

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >