Magyarország oltakozás tekintetében Európa élvonalában található, ám a legnehezebb hét jön – Hírösszefoglaló a hét történéseiről

hírek
Die Welt: Magyarország Európa-bajnok lett oltásban. Az IDEA szerint Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 450 000 kínai Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra. Nincs túl a kormányválságon Szlovákia. Fekete-Győr Andrásnak egy pornóoldal jut eszébe, ha sikeres magyar cégre gondol. Meghosszabbítják a GYES, GYED és GYET jogosultságokat. Orbán Viktor: A jövő hét lesz a járvány legnehezebb hete. Ingyenes internetet kapnak az általános iskolai tanulók és pedagógusok is.

Die Welt: Magyarország az oltás Európa-bajnoka

A Die Welt német lap csütörtöki számában arról írt: Magyarország az elmúlt napokban extrém módon felgyorsította az oltásokat – ezzel pedig gyorsabb, mint bármelyik EU-s ország. Gregor Schwung kommentárja a Die Welt csütörtöki számában azt fejtegeti, hogyan lett Magyarország európai viszonylatban az első a beadott oltásokat illetően.

IDEA: Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Az IDEA Intézet 2021. február 22. és február 25. között először vizsgálta az előválasztás során – potenciálisan – induló miniszterelnök-jelöltek támogatottságát a részvételüket biztosan ígérő ellenzéki szavazók körében. Az intézet felmérése szerint a legelkötelezettebb ellenzéki szavazók körében (vagyis azok között, akik biztosan részt vennének egy most esedékes előválasztáson) az öt potens jelölt közül Dobrev Klára (DK) 28, Jakab Péter (Jobbik) 27, míg Karácsony Gergely (Párbeszéd) 22 százalékot kapna a miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

Orbán Viktor: 450 000 kínai Sinopharm-vakcina érkezett

Orbán Viktor csütörtöki Facebook-posztja szerint 450 ezer kínai vakcina érkezett Magyarországra, amivel újabb 450 ezer ember életét tudjuk megmenteni. Regisztráljanak és oltassák be magukat – írja Orbán Viktor a Facebookon. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón közölte, hogy az újonnan érkezett kínai szállítmánynak köszönhetően már 1 millió adag kínai oltóanyag érkezett hazánkba.

Elhúzódik a kormányválság Szlovákában

Mégsem ért véget a kormányválság Szlovákiában. Csütörtökön még úgy tűnt, hogy az egészségügyi miniszter távozása elegendő lesz ahhoz, hogy tovább dolgozzon és a politikai viták helyett inkább a járvány elleni védekezésre figyeljen a négypárti koalíciós kormány. Igor Matovic miniszterelnök a megállapodással végződő négypárti tárgyalás után, a sajtótájékoztatón mondott valami olyat, amivel kapcsolatban a két kormányoldali liberális párt nemtetsztését nyilvánította ki.

Fekete-Győr Andrásnak egy pornóoldal jut eszébe, ha sikeres magyar cégre gondol

A Momentum elnöke szerint alig van nemzetközileg is sikeres magyar cég. Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje csütörtöki Facebook-videóban beszélt arról, hogy szerinte akkor lesz sikeres és erős az ország, ha nemzetközi szinten is sikeres cégei vannak. „Alig tudok mondani nektek párat, ami tényleg sikeres lenne, mert a Prezi, a Ustream megcsinálta magát nemzetközileg is. A Gattyán Györgynek a LiveJasmin – ez egy pornósite vagy pornóoldal – megcsinálta a nemzetközi népszerűségét meg ismertségét” – mondta Fekete-Győr. 

Novák Katalin: meghosszabbítják a GYES, GYED és GYET jogosultságokat

Automatikusan meghosszabbítják a lejáró GYES, GYED és GYET jogosultságokat – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán szombaton. Novák Katalin videóüzenetében kifejtette: a járvány harmadik hulláma miatt az iskolák ismét átálltak a digitális működésre, és az óvodák sem tartanak nyitva, csak ügyeletet biztosítanak kiemelten szükséges esetben. Ez komoly megterhelést, hétköznapi problémákat jelenthet a családoknak. Ezért gondoltak az idén is azokra, akiknek ebben az időszakban járna le a GYES, GYED vagy GYET jogosultsága.

Orbán Viktor: A jövő hét lesz a járvány legnehezebb hete

Orbán Viktor vasárnap reggel interjút adott a Kossuth rádióban, ahol a járvány kezelésének helyzetéről is beszélt. Elmondta, 13 millió embernek elég nyugati vakcinát rendelt a kormány, és mivel „láttam már novemberben, hogy baj lesz”, rendeltünk 3,5 millió embernek elegendő keleti vakcinát is. A kórházi ágyakat illetően Orbán azt mondta, ma megy meghallgatni a kórházigazgatókat, mennyire készültek fel a következő hétre, ami várhatóan a legnehezebb hét lesz. „A hajnal előtti legsötétebb pillanatait éljük át” – fogalmazott Orbán, aki szerint megvagyunk, nem kell külföldről kérni segítséget kórházi ellátásban, sőt, mi fogunk tudni segíteni másoknak.

Ingyen kapják az internetet az általános iskolák tanulói és a tanárok is

„A kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet” – közölte Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, ennek érdekében tették elérhetővé tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, és ezért bővítettek ki most a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézmények összesen közel 800 ezer diákjára és tanárára is.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >