Merre ballagunk?

Szokták mondani, hogy egy ember életében három fontos esemény van, ahova összegyűlik az egész rokonság:a ballagás, az esküvő és a temetés. Ismét eljött a tavasz, és vele együtt sokak számára az egyik ilyen nagy esemény is, a ballagás.

Tavaly már nem először volt szerencsém Székelyföldön részt venni ilyen ünnepségen, ott kicsengetésnek hívják. Mindig csodálatos és megható látvány fogadja az egybegyűlteket, amint közel száz diák búcsúzik egyszerre az iskolától, tanáraitól és egymástól is. Minden ballagó szépen, székelyruhába felöltözve – ott így szokás.

Idén először Budapest egyik gimnáziumának ballagási ünnepségén vettem részt. Nem gondoltam, hogy ennyire emlékezetes marad számomra. Már mindenki izgatottan várta, hogy meglássa a ballagó diákokat, amikor egyszer csak az iskola falai mellett egy óriási lufierdő tűnt fel. Szép nagy unikornisok, minionok, különböző mesefigurák, emojik, amit csak el lehet képzelni. Kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy azok a ballagó diákok, és egy-két kivétellel mindenkinél van egy nagy színes léggömb. Nem igazán tudtam hova tenni a dolgot. Először azt gondoltam magamban, milyen jó, hogy nekem csak egy szál virágot és a tarisznyát kellett a vállamon vinnem… A diákok elfoglalták a helyüket, és megszólalt a himnusz, miközben a széltől lengedezett a hatalmas lufierdő. Az ünnepség közepén arra lettem figyelmes, hogy többen pattogatott kukoricát esznek az ünneplő közönség soraiban. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy egy ballagáson hol lehet vajon popcornt venni? Miközben gondolkoztam, rápillantottam az egyik szivárvány szárnyú pegazusra. Jó helyen vagyok? Ez lesz vajon az új szokás? Úgy látszik, hogy már ebből az ünnepből is show-t kell csinálni. Tegyük fel a kérdést: Jó irányba ballagunk így együtt, boldogan mosolyogva?

 

kép forrása: wmn.hu

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Belföld

Kizárásokkal indította a nyarat az MSZP

Kizárták az Magyar Szocialista Pártból (MSZP) Szakács László országgyűlési képviselőt, egykori elnökhelyettest. A baloldali politikus ellen az a gyanú merült fel, miszerint át akar igazolni a Gyurcsány Ferenc vezette Demoratikus Koalícióba (DK), ezért az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa határozatában kizárta őt a pártból.

Elolvasom >
Belföld

A víz, amely újra vérré vált

Csütörtök reggel 10 óra van. Kicsivel több, mint 12 órával ezelőtt kezdődött a német – magyar mérkőzés. Életem meccse volt ez. A végeredmény 2-2 lett, győztünk, de nem nyertünk. Ezzel az eredménnyel búcsúzik a magyar válogatott az Eb-től. Ilyen játékkal nem szégyen kiesni. Ne is szégyellje senki!

Elolvasom >
Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >