Mi lesz veled, Amerika?

Joe Biden elnöki beiktatása után két hónapon belül 11 millió illegális migránsnak adna állampolgárságot. Ha ez az elképzelése megvalósulna, az olyan folyamatot indítana meg, ami belátható időn belül teljesen megváltoztatná az ország társadalmi szerkezetét.

A demokrata Biden már elnöksége első száz napjában kötelezettséget vállalna az állampolgárság megadására mintegy 11 millió illegális bevándorlónak, és a Kongresszusnak ezt a törvénytervezetet el is fogja küldeni – nyilatkozta az NBC Televíziónak. A még hivatalban lévő republikánus elnök, Donald Trump az évente befogadható menekültek számát 15 ezer főben szabta meg, Biden azonban ígéretet tett arra, hogy ezt a kvótát tízszeresére, 125 ezerre emelné, valamint eltörölné a Trump-kormányzat azon intézkedését is, amelynek értelmében határozatlan időre felfüggesztették a beutazást azokból az országokból, amelyekről úgy ítélték meg, hogy ott a terrorszervezetek száma jelentős.

Az amerikai bevándorlási törvény (INA) a még George H. W. Bush elnök által az 1990-ben elfogadott Immigration Act-en alapszik, azon pedig az utána következő elnökök – néhány kisebb módosításon kívül – nem változtattak. Már Barack Obama elnöksége alatt (2009-2017) is kilátásba lett helyezve egy új, migránsbarát bevándorlás reform, viszont akkor a republikánus többségű Kongresszuson nem jutott át.

A Pew Research felmérése szerint 2018-ban az Egyesült Államokban 44,8 millió olyan személy élt, akik külföldön születettek Többségük, azaz 77 százalékuk jogszerűen tartózkodott az ország területén, azonban több mint 10,5 millióan illegálisan lépték át a határt.

Aggasztó adatok

Joe Biden felelőtlen bevándorláspolitikája hosszútávon teljesen átrendezheti az Egyesült Államok demográfiai térképét. A radikális demokratáknak a fehérellenes ideológiájukkal összefüggésben reálpolitikai céljuk is van az etnikai kisebbségek nagy arányú támogatásával, valamint a korlátlan bevándorlás ösztönzésével minél több latin-amerikait magukhoz édesgetni és elérni, hogy rájuk szavazzanak.

Míg a fehérek száma csökken, a feketék és a hispánok száma egyre csak nő az országban: Míg utóbbiak 20 éve 35 millióan voltak, ma már a számuk eléri a 65 milliót is. Ez részben a lényegesen magasabb gyermekvállalási hajlandóságnak, részben a dél felől történő folyamatos bevándorlásnak köszönhető.

A társadalmi változás az iskolákban figyelhető meg a legjobban: a 16 év alattiaknak már kevesebb mint az 50 százaléka fehér – erről a novekedes.hu írt.

Az amerikai ABCNews hírcsatorna szerint most is vannak olyan települések, városok, ahol a fehérek kisebbségbe kerültek: a déli államokban már összesen 95 olyan megye van, ahol feketék vannak többségben, a minnesotai 672 ezer fős városnak, Detroitnak pedig egy 2010-es felmérés szerint már majdnem a 83 százaléka afro-amerikai származású.

A Kongresszus még hátravan

Mindezeket figyelembe véve belátható időn belül meg fog változni az amerikai társadalom: az előrejelzések szerint 2050 környékén a fehér lakosság kisebbségbe kerül.

Patrick Buchanan konzervatív publicista így nyilatkozott a Demokrata Párt kisebbségi politikájáról:

„A demokraták baloldala véget akar vetni az ország történelmét jelentő fehér emberek utódlásának.”

Biden törvénytervezetének a Kongresszuson át kell még mennie. Ugyanakkor azt még nem lehet tudni, hogy a két párt milyen arányban fog osztozni a helyeken. Ha a republikánusok kerülnek többségbe, akkor várhatóan a törvénytervezet fenn fog akadni.

Kép forrása: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Pardo

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Hírek
Belföld

Újraindítási gondolatok, tárgyalások, tőzsde, oltás, sport – Ezek történtek a héten

Húsvét után meglehet a két és félmillió beoltott és elkezdődhet az újraindítás. Orbán Viktor lengyel és olasz szövetségeseivel tárgyalt Budapesten. Gyurcsány Ferenc is megkapta az oltás . Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs. Áder János ünnepi beszédében az ellenzéket bírálta. Sima magyar siker Andorrában. Erdő Péter bíboros szerint az egy éve tartó járvány mindenkit kimerít.

Elolvasom >
Belföld

Román és ukrán szemétben fuldoklik a Tisza

Veszélyben a Tisza élővilága. Ukrajnából és Romániából már lassan két évtizede minden áradással szeméthegyek úsznak át hazánkba. A magyar szakemberek minden erejüket bevetve dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a katasztrófát, azonban a román és ukrán hatóságok részéről csak felületi megoldásokat tapasztalhatunk.

Elolvasom >
Belföld

Közös munka Európa reneszánszáért

Egy új, uniós, jobboldali összefogásról tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A három politikus a találkozón a járvány utáni Európai Unió újraindításáról és az európai identitás újragondolásáról is egyeztettek.

Elolvasom >