A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Szijjártó Péter.

Igor Matovič szlovák kormányfő elismerte, hogy a magyar külügyminiszter segített neki beszerezni kétmillió Szputnyik V vakcinát, amiről közösségi oldalán számolt be.

Szeretnék nyilvánosan köszönetet mondani Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a kétmillió Szputnyik V vakcina beszerzésével összefüggésben nyújtott fontos segítségért” – írta Matovič.

A szlovák államfő hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök irányította a magyar külügyminiszterhez, aki aztán megadta neki Denis Manturov orosz gazdasági miniszter elérhetőségét. Ezután Matovič már elkezdhetett tárgyalni az orosz féllel, akivel kétmillió vakcina leszállításában sikerült is megállapodnia. A szlovák államfő bejegyzésében úgy vélte, hogy Szijjártóval és Orbánnal elég közvetlen a kapcsolatuk ahhoz, hogy olyan komoly ügyeket is képesek legyenek bármikor megbeszélni, mint a kettős állampolgárság kérdése. Szijjártó segítségnyújtása hatalmas gesztus volt, ami előrelépést jelent a korábban mélyponton levő magyar-szlovák kapcsolatokban.

A hét vesztese a mostanában botrányt-botrányra halmozó Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Bár a már csak névlegesen jobboldali párt múlt hete sem volt mentes a ballépésektől, ezen a héten azonban megint sikerült alkotniuk:

szerdán kora este a párt szakértőjének, Szabó Bencének „beindult” egy füstgránát a kezében az Országgyűlési Irodaházban.

Akkora füst keletkezett, hogy előbb a tűzjelző, majd a tűzvédelmi rendszer is működésbe lépett. Az első becslések szerint a szerencsétlen malőr miatt az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett. A párt hivatalos közleményében az írta, hogy a füstgránátot a munkatársuk véletlenül hozta működésbe, amikor leltározás közben rátalált. Hozzátették azt is, hogy számukra érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként, és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen. A biztonsági felügyeletet az Országgyűlési Őrség biztosítja, akik belépéskor minden, az irodaházba belépő vendéget, szakértőt és csomagot átvizsgálnak. Az ellenőrzés alól csak az országgyűlési képviselők mentesülnek, szóval felmerül a gyanúja annak, hogy egy képviselő vitte be a szerkezetet a Házba. Az ügyben a rendőrségen kívül már a titkosszolgálat is nyomozást indított, ugyanis érthető módon ki akarják deríteni, hogyan kerülhetett füstgránát az ország egyik legvédettebb intézményébe. Az már csak a sors iróniája, hogy Szabó Bence, aki állítólag akaratán kívül működésbe hozta a füstbombát, egy néhány évvel ezelőtti katasztrófavédelmi versenyen első helyezést ért el.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >