A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Szijjártó Péter.

Igor Matovič szlovák kormányfő elismerte, hogy a magyar külügyminiszter segített neki beszerezni kétmillió Szputnyik V vakcinát, amiről közösségi oldalán számolt be.

Szeretnék nyilvánosan köszönetet mondani Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a kétmillió Szputnyik V vakcina beszerzésével összefüggésben nyújtott fontos segítségért” – írta Matovič.

A szlovák államfő hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök irányította a magyar külügyminiszterhez, aki aztán megadta neki Denis Manturov orosz gazdasági miniszter elérhetőségét. Ezután Matovič már elkezdhetett tárgyalni az orosz féllel, akivel kétmillió vakcina leszállításában sikerült is megállapodnia. A szlovák államfő bejegyzésében úgy vélte, hogy Szijjártóval és Orbánnal elég közvetlen a kapcsolatuk ahhoz, hogy olyan komoly ügyeket is képesek legyenek bármikor megbeszélni, mint a kettős állampolgárság kérdése. Szijjártó segítségnyújtása hatalmas gesztus volt, ami előrelépést jelent a korábban mélyponton levő magyar-szlovák kapcsolatokban.

A hét vesztese a mostanában botrányt-botrányra halmozó Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Bár a már csak névlegesen jobboldali párt múlt hete sem volt mentes a ballépésektől, ezen a héten azonban megint sikerült alkotniuk:

szerdán kora este a párt szakértőjének, Szabó Bencének „beindult” egy füstgránát a kezében az Országgyűlési Irodaházban.

Akkora füst keletkezett, hogy előbb a tűzjelző, majd a tűzvédelmi rendszer is működésbe lépett. Az első becslések szerint a szerencsétlen malőr miatt az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett. A párt hivatalos közleményében az írta, hogy a füstgránátot a munkatársuk véletlenül hozta működésbe, amikor leltározás közben rátalált. Hozzátették azt is, hogy számukra érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként, és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen. A biztonsági felügyeletet az Országgyűlési Őrség biztosítja, akik belépéskor minden, az irodaházba belépő vendéget, szakértőt és csomagot átvizsgálnak. Az ellenőrzés alól csak az országgyűlési képviselők mentesülnek, szóval felmerül a gyanúja annak, hogy egy képviselő vitte be a szerkezetet a Házba. Az ügyben a rendőrségen kívül már a titkosszolgálat is nyomozást indított, ugyanis érthető módon ki akarják deríteni, hogyan kerülhetett füstgránát az ország egyik legvédettebb intézményébe. Az már csak a sors iróniája, hogy Szabó Bence, aki állítólag akaratán kívül működésbe hozta a füstbombát, egy néhány évvel ezelőtti katasztrófavédelmi versenyen első helyezést ért el.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >