A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

A hét nyertese Orbán Viktor miniszterelnök. A kormánypártnak nem volt könnyű dolga az oltási kampányt illetően, ugyanis az ellenzéki pártok hevesen támadták a keleti vakcinák használatát, azoknak hatékonyságát és biztonságosságát, befolyásolva ezzel a közhangulatot. A Fidesz dolgát nem könnyítette meg, hogy a társadalom jelentős része eleve is szkeptikus volt a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban: az IDEA intézet tavaly decemberi kutatása szerint a kormánypárti szavazóknak közel negyven százaléka még nem oltatta volna be magát.  A jelentős ellenszél ellenére a kormány következetesen tovább folytatta az oltási kampányát, vállalva a szavazatvesztés kockázatát is. A Fidesz stratégiájának meglett az eredménye: május elsejére elérte a beoltottak száma a négymilliót, ezzel elért az ország egy olyan pontot, aminek köszönhetően jelentős lazításokra kerülhetett sor, visszakapva normális életünk darabkáit.

A hét vesztese a magyar baloldal, aki közvetlenül a nyertes ellen szenvedett vereséget. A kezdeti oltás elleni bizalmatlanságot a baloldali pártok politikai haszonszerzésére akarták felhasználni. Mivel szavazóik a felmérések alapján nem voltak túl nagy bizalommal az oltással kapcsolatban, ez a lépés pusztán politikai szempontból logikusnak is tűnhetett. A DK (mely pártnak leginkább oltásellenesek voltak a szavazói kezdetben) még lejárató kampányba is kezdett a kínai Sinopharm-oltóanyag ellen. Miután bebizonyosodott a kormány igaza, miszerint a keleti vakcinák is ugyanolyan hatékonyak, mint az EU által engedélyezett nyugatiak, pálfordulás történt az ellenzék részéről, azonban a DK és a Jobbik továbbra sem kommunikál egyértelműen a kérdésben (a többi kisebb párt jellemzően nagyvárosi szavazótábora azóta az oltások mellé állt). Most, a négymilliomodik beadott oltás utám a baloldal számára is bebizonyosodott, hogy az oltásellenes pánikkeltéssel teljesen melléfogtak, magyarázkodásukkal pedig elvesztették hitelességüket még saját szavazóik egy része előtt is.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >