A hét nyertese / vesztese

A hét nyertese: Varga Judit

A hét egyértelmű győztese Varga Judit igazságügyi miniszter, aki benyújtotta a Magyar Kormány Alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatát, mely a hagyományos családok és a gyermekek védelmét szolgálja. A kormány számára szimbolikus tartalmat alkotmányba foglalni váratlan, figyelemfelkeltő lépés, mely akciónak arcává a koronavírusból nemrég felgyógyuló miniszterasszony vált. A módosítás a kormány szerint a keresztény nevelést és a gyermekek születési nemének háboríthatatlanságát védi, továbbá belekerült az Alaptörvénybe az a megállapítás is, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Ezek a dolgok természetesek, de a jobboldal szerint manapság ezt jobb “kőbe vésni”. Európában és a nyugati civilizációban komoly problémát jelent az a demográfiai válságfolyamat, melynek hatásait Magyarország is érzi. Ebben a helyzetben a magyar kormány a családok támogatását, a koronavírus okozta gazdasági visszaesés alatt pedig életszínvonaluk megőrzését tette a középpontba.

A hét vesztese: Korózs Lajos

A hét vesztese pedig az álhírbotrányba keveredett az MSZP-s Korózs Lajos, aki az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke. Szerinte a koronavírus a vezető halálok jelenleg Magyarországon. Ennek alátámasztására tavasszal a járvány kellős közepén álvideót, a héten pedig egy hamis statisztikát osztott meg, azonban később ezek furcsa módon eltűntek a Facebook oldaláról. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy a magyar állampolgárok megfelelő tájékoztatást kapjanak a járvány alakulásáról. Az álhírterjesztés hatalmas problémákat tud okozni, hiszen az emberek félelemmel reagálnak és pánikhangulatot tud kelteni ebben az egyébként is nehéz időszakban.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel Korózs Lajost a felelőtlen viselkedésére hivatkozva, kiemelve, hogy „egy világjárvány közepén ennek a fele sem tréfa!”.

A veterán szoci politikust még a saját oldaláról is érte találat; a momentumos Donáth Annának dolgozó Ceglédi Zoltán kommentben így reagált: „Hány olyan statisztikát hamisítanak még, ahol önkényesen állapítanak meg betegségcsoportokat, hogy a végén a korona nyerjen? Járvány van, ez teljesen világos. Nem kellene hozzá hamisítani semmit. Apropó, influenza! Ha már említetted. Évente ezrek halnak bele, de a fenti grafikonon nem is szerepel.”
A negatív visszhang ellenére Korózs Lajos továbbra sem tervezi a visszavonulását az egészségügyet felügyelő bizottság éléről, de remélhetőleg legalább az álhírterjesztéssel felhagy a jövőben.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >