A hét nyertese / vesztese

Metszet

Metszet

A hét nyertese: Varga Judit

A hét egyértelmű győztese Varga Judit igazságügyi miniszter, aki benyújtotta a Magyar Kormány Alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatát, mely a hagyományos családok és a gyermekek védelmét szolgálja. A kormány számára szimbolikus tartalmat alkotmányba foglalni váratlan, figyelemfelkeltő lépés, mely akciónak arcává a koronavírusból nemrég felgyógyuló miniszterasszony vált. A módosítás a kormány szerint a keresztény nevelést és a gyermekek születési nemének háboríthatatlanságát védi, továbbá belekerült az Alaptörvénybe az a megállapítás is, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Ezek a dolgok természetesek, de a jobboldal szerint manapság ezt jobb “kőbe vésni”. Európában és a nyugati civilizációban komoly problémát jelent az a demográfiai válságfolyamat, melynek hatásait Magyarország is érzi. Ebben a helyzetben a magyar kormány a családok támogatását, a koronavírus okozta gazdasági visszaesés alatt pedig életszínvonaluk megőrzését tette a középpontba.

A hét vesztese: Korózs Lajos

A hét vesztese pedig az álhírbotrányba keveredett az MSZP-s Korózs Lajos, aki az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke. Szerinte a koronavírus a vezető halálok jelenleg Magyarországon. Ennek alátámasztására tavasszal a járvány kellős közepén álvideót, a héten pedig egy hamis statisztikát osztott meg, azonban később ezek furcsa módon eltűntek a Facebook oldaláról. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy a magyar állampolgárok megfelelő tájékoztatást kapjanak a járvány alakulásáról. Az álhírterjesztés hatalmas problémákat tud okozni, hiszen az emberek félelemmel reagálnak és pánikhangulatot tud kelteni ebben az egyébként is nehéz időszakban.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel Korózs Lajost a felelőtlen viselkedésére hivatkozva, kiemelve, hogy „egy világjárvány közepén ennek a fele sem tréfa!”.

A veterán szoci politikust még a saját oldaláról is érte találat; a momentumos Donáth Annának dolgozó Ceglédi Zoltán kommentben így reagált: „Hány olyan statisztikát hamisítanak még, ahol önkényesen állapítanak meg betegségcsoportokat, hogy a végén a korona nyerjen? Járvány van, ez teljesen világos. Nem kellene hozzá hamisítani semmit. Apropó, influenza! Ha már említetted. Évente ezrek halnak bele, de a fenti grafikonon nem is szerepel.”
A negatív visszhang ellenére Korózs Lajos továbbra sem tervezi a visszavonulását az egészségügyet felügyelő bizottság éléről, de remélhetőleg legalább az álhírterjesztéssel felhagy a jövőben.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Külföld

Mi lesz veled, Amerika?

Joe Biden elnöki beiktatása után két hónapon belül 11 millió illegális migránsnak adna állampolgárságot. Ha ez az elképzelése megvalósulna, az olyan folyamatot indítana meg, ami belátható időn belül teljesen megváltoztatná az ország társadalmi szerkezetét.

Elolvasom >
Külföld

Vége az európai békének?

A ’80-as évek végén, ’90-es évek elején Közép-Kelet-Európában megtörtént rendszerváltások, és a nyugati integráció a tartós európai béke hamis illúzióját teremtette meg. Ellenség hiányában az európai államok csökkentették védelmi kiadásaikat. A 2015-ben új erőre kapott bevándorlás, az ezzel szorosan összefüggő iszlám terrorizmus és az ezzel szinte egy időben kitört ukrajnai polgárháború viszont cáfolták ezen intézkedések jogosságát. Az egymás után kirobbanó konfliktusok egy újabb fegyverkezési tendenciát indítottak el, mely a hidegháború óta nem látott technikai innovációt hozott létre.

Elolvasom >