Rekordmagasságú pénzbüntetést kapott Tordai

Tordai Bence

„8,2 millió forintra büntetett Kövér László, amiért megpróbáltam visszaszerezni a budai rendelőknek az elvont milliárdokat!” – írta Tordai Bence a közösségi oldalán.

Az ügy előzménye, hogy az Országgyűlés március 1-jei ülésnapján, az azonnali kérdések és válaszok órájában, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter az ülésterem hátsó sorai felé indult, Tordai utána sietett, és mobiltelefonnal videózva provokálta, majd akadályozta, hogy a miniszter visszaülhessen a helyére.

A pénzügyminiszter így reagált közösségi oldalán a történtekre:

„Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es önkormányzati választás után gyorsan betette feleségét a II. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzatba. (…) Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt…”– kommentálta az ügyet Varga Mihály.

Kövér László azzal indokolta a büntetést, hogy Tordai szándékosan korlátozta az Országgyűlés egyik képviselőjét az ülésteremben a szabad mozgásban, és ebben az esetben a házelnök elrendelheti a szabályt sértő képviselő kitiltását, valamint tiszteletdíjának csökkentését.

Tordai rendbontását munkaköre is súlyosbítja: ő az Országgyűlés jegyzője, akinek a házszabályi rendelkezések tiszteletben tartásán túl, azok betartatását és az Országgyűlés tekintélyének megóvását is törvényileg biztosítania kellene.

Az ellenzék soraiban nem ez az első eset a házszabály megsértésére. Az egykori LMP-s, majd később függetlenként politizáló Hadházy Ákos tavaly februárban már a második botránykeltő akcióját hajtotta végre, amelynek  következményeként egy napra kitiltották az Országgyűlés ülésterméből, valamint kétmillió forint pénzbírságot kapott, amit gyűjtésből kalapozott össze magának. Szintén tavaly, a parlament október 19-i ülésén Jakab Pétert büntették meg 4,4 millió forintra, ugyanis egy zsák krumplit akart átadni a miniszterelnöknek azzal a váddal, hogy a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson ingyen osztogatott krumplival vehettek szavazatot a kormánypártok. Mivel Tordai ebben a ciklusban már nem első alkalommal csinált botrányt, így Jakab büntetésének közel dupláját kapta.

Van egy közös vonás mindhárom ellenzéki képviselő akciójában: mindannyian arra hivatkoznak, hogy csak a választóknak tett ígéretüket tartják be. Valódi céljuk a provokálás, addig feszíteni a húrt, amíg valamelyik kormánypárti képviselőnél el nem szakad a cérna.

Varga Mihály bejegyzésében hozzátette:

„Sok ilyen lesz még, másokkal is, ezért továbbra is azt javaslom: Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak.”

Kép forrása: Tordai Bence (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >
Egyéb kategória

A hét nyertese és vesztese

A hét nyertese Orbán Viktor, ugyanis elérte, hogy négymillió magyar ember beoltassa magát, a vesztes pedig a magyar baloldal, aki belebukott az oltásellenes kampányba.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese/ vesztese

A hét nyertese Annalena Baerbock A hét nyertesét Németországban kell keresnünk, aki nem más, mint Annalena Baerbock, a Zöldek egyik pártelnöke, ugyanis a párt kancellárjelöltjévé

Elolvasom >