Rekordmagasságú pénzbüntetést kapott Tordai

Tordai Bence

„8,2 millió forintra büntetett Kövér László, amiért megpróbáltam visszaszerezni a budai rendelőknek az elvont milliárdokat!” – írta Tordai Bence a közösségi oldalán.

Az ügy előzménye, hogy az Országgyűlés március 1-jei ülésnapján, az azonnali kérdések és válaszok órájában, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter az ülésterem hátsó sorai felé indult, Tordai utána sietett, és mobiltelefonnal videózva provokálta, majd akadályozta, hogy a miniszter visszaülhessen a helyére.

A pénzügyminiszter így reagált közösségi oldalán a történtekre:

„Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es önkormányzati választás után gyorsan betette feleségét a II. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzatba. (…) Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt…”– kommentálta az ügyet Varga Mihály.

Kövér László azzal indokolta a büntetést, hogy Tordai szándékosan korlátozta az Országgyűlés egyik képviselőjét az ülésteremben a szabad mozgásban, és ebben az esetben a házelnök elrendelheti a szabályt sértő képviselő kitiltását, valamint tiszteletdíjának csökkentését.

Tordai rendbontását munkaköre is súlyosbítja: ő az Országgyűlés jegyzője, akinek a házszabályi rendelkezések tiszteletben tartásán túl, azok betartatását és az Országgyűlés tekintélyének megóvását is törvényileg biztosítania kellene.

Az ellenzék soraiban nem ez az első eset a házszabály megsértésére. Az egykori LMP-s, majd később függetlenként politizáló Hadházy Ákos tavaly februárban már a második botránykeltő akcióját hajtotta végre, amelynek  következményeként egy napra kitiltották az Országgyűlés ülésterméből, valamint kétmillió forint pénzbírságot kapott, amit gyűjtésből kalapozott össze magának. Szintén tavaly, a parlament október 19-i ülésén Jakab Pétert büntették meg 4,4 millió forintra, ugyanis egy zsák krumplit akart átadni a miniszterelnöknek azzal a váddal, hogy a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson ingyen osztogatott krumplival vehettek szavazatot a kormánypártok. Mivel Tordai ebben a ciklusban már nem első alkalommal csinált botrányt, így Jakab büntetésének közel dupláját kapta.

Van egy közös vonás mindhárom ellenzéki képviselő akciójában: mindannyian arra hivatkoznak, hogy csak a választóknak tett ígéretüket tartják be. Valódi céljuk a provokálás, addig feszíteni a húrt, amíg valamelyik kormánypárti képviselőnél el nem szakad a cérna.

Varga Mihály bejegyzésében hozzátette:

„Sok ilyen lesz még, másokkal is, ezért továbbra is azt javaslom: Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak.”

Kép forrása: Tordai Bence (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >