Szellemi szabadság a társadalmi elnyomás ellenében, Trump rendelettel védi a diákok szólásszabadságát

Trump csütörtökön aláírta a rendeletet, amely felhívja a főiskolákat és az egyetemeket, hogy támogassák a szólásszabadságot, különben lemondhatnak az állami támogatásokról, írja a Fox News beszámolója.

Az elnök több mint 100 konzervatív diákot hívott meg az aláírási ceremóniára, ugyanis a konzervatív beszédeknek számos főiskolán indokolatlan és helytelen cenzúrával kell szembenéznie.

„A „szóhasználati előírások”, a „biztonságos helyek” és a „sértődésveszély” (trigger warning) látszatát keltve, ezek az egyetemek próbálják korlátozni a szabad gondolkodást, elérni a teljes összhangot és elfojtani Amerika nagyszerű fiataljainak hangját.” – állapította meg Donald Trump.

„Ezek az ötletek veszélyesek,” – figyelmeztetett az elnök. „Ehelyett a szólásszabadságban hiszünk mind online, mind az egyetemek területén.”

Ha egy egész generációt engedünk elsüllyedni egy olyan mocsárban, ahol az ideák nincsenek versenyeztetve, akkor elbuktunk mint társadalom.

Miközben a középpontban a konzervatívok voltak, az igazi haszonélvezői Trump rendeletének mindazon tanulók, akik talán nem is tudják, hogy a szólásszabadságuk elnyomás alatt van az iskolájukban.

Vagyis ebbe mindenki más is beletartozik – a lelkes világmegváltó terveket szövögető tanulók, a közömbösök, akik még nem tudják eldönteni melyik oldalt válasszák és a balra hajlók is. Ők azok, akiket nem tanítottak meg arra, hogyan használják a szavaikat hatékonyan, amikor ellentétes ideákkal ütköznek, éppen ezért választják sokan inkább az erőszakot.

Régebben a felsőoktatás egy olyan hely volt, ahol a diákokat megtanították, hogyan fejlesszék elméjüket. Biztosak lehettek abban, hogy az elveiket naponta megkérdőjelezik, kihívások elé állítják gondolkodásukat, és akár időről időre meg is változtatják azt.

Nem voltak „biztonságos helyek” számukra, ahová elbújhattak volna az olyan szavak és ideák elől, amelyeket nem szívesen hallottak – és emiatt váltak jobbakká. Az egyetemi évek nehezek és ijesztők voltak, és pont ez tette az embereket mentálisan erősebbé.

Azzal, hogy a felsőoktatást egy gondosan megválogatott és kényelmes visszhangkamrává varázsoljuk néhány diák számára, megfosztjuk őket az alapvető életvezetési készségektől. Lemondhatunk a békés vitákról, a konfliktusok megoldásáról és a kritikus gondolkodásról, majd ezzel a lendülettel kitehetjük a „sértődés-veszély” és a „gyűlöletbeszéd” plakátokat.

A konzervatív tanulók eltérő véleményének folyamatos elnyomásával az egyetemi ügyintézők biztosítják, hogy a tanulóiknak soha se kelljen szellemi munkát végezniük, hiszen nem fejlesztik ki azokat a képességeiket, amelyekre szükségük lenne, hogy az életükben előforduló nézeteltéréseket helyesen kezeljék.

Minden felsőoktatási intézményben tanulót, politikai nézeteire való tekintet nélkül, megvezethetnek a mindenkinek megfelelni vágyó liberális ügyintézők.

Minden főiskolának és egyetemnek az a felelőssége, hogy oktassa a tanulóit, ne pedig kiképezze őket.

Tekintettel a gyorsan változó technológiára, – amely biztosítja Amerika számára, hogy elszigetelje magát a számára nem tetsző információktól – a felsőoktatási intézményeknek egyre jobban ösztönöznie kell a tanulókat a nyitott gondolkodásra.

A Z generációnak meg van a potenciája arra, hogy kövesse a XXI. századi társait a gondosan felépített online visszhangkamrák kényelmes közönyösségébe és az intellektuális pangásba. Ezek a fiatalok nem fognak megjelenni egy formabontó ötlettel, hacsak nem keresnek utána (ami egyre bonyolultabbá válik köszönhetően a Big Tech cenzúrájának).

Trump helyesen járt el. Azok az iskolák, amelyek az ország legmagasabb törvényeinek nyíltan ellentmondó irányt követnek, nem érdemlik meg az adófizetők támogatását. A végrehajtó hatalom felelőssége az Alkotmányt és az amerikai jogokat érvényre juttatni.

 

Eredeti szöveg és kép forrása: foxnews.com

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Belföld

Kizárásokkal indította a nyarat az MSZP

Kizárták az Magyar Szocialista Pártból (MSZP) Szakács László országgyűlési képviselőt, egykori elnökhelyettest. A baloldali politikus ellen az a gyanú merült fel, miszerint át akar igazolni a Gyurcsány Ferenc vezette Demoratikus Koalícióba (DK), ezért az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa határozatában kizárta őt a pártból.

Elolvasom >
Belföld

A víz, amely újra vérré vált

Csütörtök reggel 10 óra van. Kicsivel több, mint 12 órával ezelőtt kezdődött a német – magyar mérkőzés. Életem meccse volt ez. A végeredmény 2-2 lett, győztünk, de nem nyertünk. Ezzel az eredménnyel búcsúzik a magyar válogatott az Eb-től. Ilyen játékkal nem szégyen kiesni. Ne is szégyellje senki!

Elolvasom >
Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >