Tordai Bence „magyarkodik”

A Párbeszéd méltán hírhedt politikusa újabb leckét adott a köznek a párbeszéd todományából. Megint berágott,mert párbeszédelni „csak pontosan, szépen,/ahogy a csillag megy az égen,/ugy érdemes.” Prüszkölve, fújtatva. Másképp ki figyelne Tordaira? Na, akkor adjuk meg neki ezt az örömöt!

Saul Alinsky legifjabb és legszorgalmasabb tanítványát ezúttal Kövér László bosszantotta fel annyira, hogy Facebook-plajbászt ragadva ismét indulatosan párbeszéljen.

Mint ismert, a házelnök nemrégiben egy rendezvényen azt merte mondani: „nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, kilenc-tizenhat unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.”

Ez egy vélemény.

És most lássuk, milyen egy párbeszéd: „Te, Kövér! Én például nem azért vagyok jó magyar, mert négy »igazi magyar« gyerekem van, hanem azért, mert ellenetek küzdök.”

Ekképpen fakadt ki saját üzenőfalán haladóknak poeta doctus-a, meg nem értett társadalommérnököknek prófétája, példapárbeszédeknek neves szerzője, Ő maga: Tordai Bence.

Emellett azt is tanácsolta az Országgyűlés házelnökének és a kormánynak, hogy vonuljanak el elmélkedni.

Értjük-e? A PÁRBESZÉD nevében KUSS, ha mondom! „Te, Kövér! Ma nem kapsz vacsorát. Mars fel a körletedbe és elmélkedj a magyszoc vívmányairól!” – hangzott volna el az 5. számú falanszter népneveldéjében.

Hogy ki a jó magyar, az persze ebből még nem derült ki, csak az, hogy mi a jó párbeszéd.

Merthogy Tordai önfeláldozó küzdelme, hogy megdöntse a magyar kormányt, nem a „jómagyarság” ismérve, csupán annyit jelent, hogy Tordai Bence politikus. Ezt a megállapítást legfeljebb ennyivel tudjuk kibővíteni, ha nagyon engedékenyek vagyunk: Tordai Bence ellenzéki politikus.

Ez nem egy vélemény.

Tordai kinyilatkoztatása mindössze meleg, magas páratartalmú levegő, amit az ember akkor érez, amikor a képébe üvöltenek. Kövér László szavaival lehet vitatkozni, lehet más célokat megnevezni, egyéb értékeket kikiáltani, eltérő mércéket felállítani azt a kérdést illetően, hogy ki a jó magyar.

A Párbeszéd (Párbeszél…Újbeszél?) politikusa mindezt megtehette volna, de nem tette. Ehelyett megjelölte magukat, mint forradalmi élcsapatot „jómagyarnak”. Mert ők azért küzdenek, hogy a magyar kormányt megbuktassák. Ez így rettentően üres, még akkor is, ha szerinte vannak még így pár millióan.

Saját magyarságomnak, mi több, „jómagyarságomnak” üres bizonygatása márpedig nem más, mint magyarkodás. Az pedig amolyan mucsai, fasisztoid és kifejezetten lábszagú dolog. Ezt jól a fejünkbe verték.

Töltsük meg hát tartalommal! Ennél fogva javaslom Tordainak, meg mindnyájunknak, hogy lépjünk egyet hátra és…vonuljunk el elmélkedni! Mondjuk saját magyarságunkról. Kezdhetnénk azzal, hogy beleerőszakolunk a kobakunkba pár tételmondatot az igazán nagyoktól (Babits Mihály, Tamási Áron, Reményik Sándor) amelyekről legalább érdemes vitatkozni, véleményt alkotni. Vagy a mai eurokraták körében divatos nyelven megfogalmazva: adjunk lehetőséget a vélemények sokszínűségének artikulálódására! Kezdhetnénk ezzel:

„Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”

Tamási Áron

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Belföld

Kizárásokkal indította a nyarat az MSZP

Kizárták az Magyar Szocialista Pártból (MSZP) Szakács László országgyűlési képviselőt, egykori elnökhelyettest. A baloldali politikus ellen az a gyanú merült fel, miszerint át akar igazolni a Gyurcsány Ferenc vezette Demoratikus Koalícióba (DK), ezért az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa határozatában kizárta őt a pártból.

Elolvasom >
Belföld

A víz, amely újra vérré vált

Csütörtök reggel 10 óra van. Kicsivel több, mint 12 órával ezelőtt kezdődött a német – magyar mérkőzés. Életem meccse volt ez. A végeredmény 2-2 lett, győztünk, de nem nyertünk. Ezzel az eredménnyel búcsúzik a magyar válogatott az Eb-től. Ilyen játékkal nem szégyen kiesni. Ne is szégyellje senki!

Elolvasom >
Quo vadis? - Történelemi rovat

Száz éve jött létre a kisantant

Ma száz éve Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia szövetségre lepésével létrejött egy regionális politikai-katonai szövetség, az úgynevezett kisantant. A hazánk megcsonkításából hasznot húzó államok így próbálták megtartani a stabilitásukat a térségben, gátat vetni a Habsburg-restaurációnak, valamint bármilyen magyar revizionista törekvésnek.

Elolvasom >