Újraindítási gondolatok, tárgyalások, tőzsde, oltás, sport – Ezek történtek a héten

Hírek
Húsvét után meglehet a két és félmillió beoltott és elkezdődhet az újraindítás. Orbán Viktor lengyel és olasz szövetségeseivel tárgyalt Budapesten. Gyurcsány Ferenc is megkapta az oltás . Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs. Áder János ünnepi beszédében az ellenzéket bírálta. Sima magyar siker Andorrában. Erdő Péter bíboros szerint az egy éve tartó járvány mindenkit kimerít.

Két és félmillió beoltottal elkezdődhet az újraindítás

„Nem szabad addig újraindítani az országot, amíg a leginkább veszélyeztetett 65 év fölöttiek nem kaptak oltást“ – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök az M1-en. A kormányfő hozzátette, a regisztrált 65 felettiek beoltása akkor fejeződik be, amikor 2 és fél millió ember már be lett oltva.  A miniszterelnök kifejtette, hogy a vírus kárt tesz az emberi életekben, tönkreteszi a munkahelyeket és megtámadja a gazdaságot is.

Orbán Viktor lengyel és olasz szövetségeseivel tárgyalt Budapesten

Európa újjászületése, a hagyományos európai értékek reneszánsza mellett érvelt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Matteo Salvini, az olasz jobboldali koalíciós kormánypárt, a Liga vezetője csütörtökön Budapesten, miután megbeszélést folytattak Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével. Mateusz Morawiecki a találkozó után tett sajtónyilatkozatában azt mondta, hisznek Európa, az Európai Unió jövőjében, illetve abban, hogy tudnak közösen utat építeni Európának.

Gyurcsány Ferenc megkapta a koronavírus elleni oltást

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön megkapta a koronavírus elleni oltást. Közösségi oldalán ezt írta: „Ne kerteljünk: ment, mint a karikacsapás. Pfizer-vakcinát kaptam. Aztán majd pár hét múlva jön a következő.“ A pártelnök szerint mindenki nagyon kedves és segítőkész volt az oltóponton.

Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs

Márciusban is jól teljesített a BÉT: immár harmadik hónapja van csúcsközelben a BUX. Az index a hónap során 1,2 százalékkal 44 326 pontra emelkedett. A hazai tőzsdén is a világban érezhető kedvező tőzsdei hangulat uralkodik, az amerikai indexek után immár a főbb európai piacok is új történelmi csúcsokra emelkedtek. A vezető részvények közül a Richter van mindenkori csúcsa közelében, a legnagyobb forgalmat az OTP tudhatta magáénak. 

Áder  János: Nem most van a beszólásokban való versengés ideje

„Erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben“  – jelentette ki  Áder János köztársasági elnök nagypénteki ünnepi beszédében. A közmédiában közvetített beszédét azzal folytatta, hogy kívánatosnak tartaná, ha mindenkiben tudatosulna, hogy nem az öncélú politikai játékok, a politikai haszonlesés és az alpári beszólásokban való versengés ideje a mostani.

Sima győzelem Andorrában

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójának szerdai játéknapján. A Marco Rossi irányította válogatott immár kilenc tétmeccs óta veretlen, és három kört követően 7 ponttal áll világbajnoki selejtezőcsoportjában.

Erdő Péter: Nagyszerű lesz majd újra találkozni

Erdő Péter bíboros szerint az egy éve tartó járvány mindenkit kimerít. „Isten a bajban is hűségesen szeret, és idén különösen fontos, hogy ezt tudatosítsuk magunkban“ – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét alkalmából az MTI-nek. A bíboros fontosnak nevezte, hogy idén húsvétkor is „tudjunk hálát adni Istennek“, aki örökké szeret és a bajban sem hagy magunkra minket.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss hírek

Legfrissebb híreink

Vélemény

Csubela Ferenc: Egy elfeledett lázadó története

A 90-es évek vajdasági magyarságának jelentős képviselője, Csubela Ferenc az utókor számára szinte alig ismert. Neki állít méltó emléket A rebellis Csubela Ferenc című, nemrégiben kiadásra került könyv, mely igyekszik a köztudatban „szinte kikopott” személynek több szemszögből is bemutatni életét.

Elolvasom >
LMBTQ genderaktivista mesét olvas gyerekeknek
Belföld

“Stoptáblát kell mutatni a genderőrületnek!”

Mint ismert, az Országgyűlés a november 30-i ülésén döntött a gyermekvédelmi népszavazás elrendeléséről, a referendumot pedig a köztársasági elnök fogja majd kiírni. Az LMBTQ-lobbi ugyan még nem ivódott be szervesen a magyar társadalomba, de térnyerése folyamatos, ezt próbálja majd korlátozni a népszavazással a kormány.

Elolvasom >
Külföld

„Cancel Sport” az Olimpián?

Birkózás, ökölvívás, öttusa – három klasszikus sport, amelyek nélkül nehezen tudnánk elképzelni az ötkarikás játékokat, hiszen már az ókori Olümpiának is szerves részei voltak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mégis évek óta kísérletezik az évezredes tradíciók eltörlésével. Úgy tűnik ezúttal sikerrel járnak. De mi a jövő? Milyen új sportágakkal bővülhetnek az Olimpiai Játékok? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Elolvasom >
Belföld

Pilinszky 100: A magára hagyott ember oltalmazója

1921. november 27-én, 100 éve született a Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas Pilinszky János, a 20. század egyik legjelentősebb magyar költője. Cikkünkben az Ő életútjára és munkásságára emlékezünk meg.

Elolvasom >