A hét második felének történései

Gusztony András

Gusztony András

Hírösszefoglalónk

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában a koronavírus-helyzet értékelésével kapcsolatban azt mondta: veszélyes helyzetben vagyunk. Újabb volt LMP-s politikust igazolt a Momentum Mozgalom. Novak Đoković nyerte az Australian Opent, és ezzel átveszi a világranglistát legtovább vezető teniszező helyét is. Az Országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönthet hétfőn.

Orbán Viktor: Veszélyes helyzetben vagyunk

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy veszélyes pillanatban vagyunk, itt van a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ezt támasztják alá a statisztikai adatok. Az oltási görbe és a járványgörbe felfutását kell figyelnünk – folytatta a kormányfő, hozzátéve, hogy április elejére 2 580 000 állampolgárt olthatnak be Magyarországon, közel mindenkit, aki máig regisztrált. „Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat“ – ismertette a miniszterelnök.

Szél Bernadett-tet is leigazolta a Momentum

Hadházy Ákos után újabb volt LMP-s politikus landolt a Momentum Mozgalomnál Szél Bernadett személyében. Fekete-Győr András csütörtöki élő Facebook-videójában arról beszélt: Szél Bernadett egy olyan politikus, aki bebizonyította a „macsó Orbán-rendszernek”, hogy a nőknek van helye a politikában. Szél azt mondta a videóban: új korszak indult el, új útra lépnek – 2022 elkezdődött. Később úgy fogalmazott: számára a Momentum támogatása azt jelenti, hogy olyan tisztakezű politikusokkal fog együtt dolgozni, akik az embert teszik az első helyre.

Đoković 18. Grand slam-serlegét gyűjtötte be

Novak Đoković kilencedszer jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, és ahogy a korábbi nyolc alkalommal, ezúttal is megnyerte a finálét: a világelső 7:5, 6:2, 6:2 arányban nyert az orosz Danyiil Medvegyev ellen, s ezzel pályafutása 18. Grand slam-serlegét gyűjtötte be. A győzelem értékét növelheti az is, hogy a szerb teniszező ezzel elérte, hogy ő lesz legtöbb hétig világelső az örökranglistán (jelenleg 309 hét), letaszítva ezzel a trónról Roger Federert (310 hét)

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés kétnapos üléssel folytatja munkáját a héten. A parlament a mai napon dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy, az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról. A napirendi javaslat szerint az ülés ma 11 órakor a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat a kormány tagjainak.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Külföld

Különleges jogrendek III.: Kelet-Európa vs. Covid-19

Miután körbejártuk Magyarország és Ausztria különleges jogrendet kiváltó küzdelmét a koronavírus-járvány ellen, illetve megvizsgáltuk, hogy egyes nyugat-európai országok milyen jogi megoldásokat igyekeztek alkalmazni a Covid-19 kezelésére, most Kelet-Európa felé vesszük az irányt. Nemzetközi kitekintésünkben a következő országokat fogjuk tanulmányozni: Lengyelország, Szlovákia és Románia.

Elolvasom >
Winner/Loser

A hét nyertese / vesztese

A hét nyertese: Szijjártó Péter A hét nyertese Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek diplomáciai munkásságának köszönhetően sokkal gyorsabbá válhat az ország vakcinaellátása, mint azt

Elolvasom >
Belföld

Huszárok közt karddal és tollal: Mészáros Lázár élete

225 éve született Mészáros Lázár honvéd altábornagy, a Magyar Tudós Társaság levelező tagja, Magyarország első hadügyminisztere, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt töltötte be tisztségét. Az ő életútja előtt tisztelgünk a mai napon.

Elolvasom >