A hét második felének történései

hírek
Hírösszefoglalónk

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában a koronavírus-helyzet értékelésével kapcsolatban azt mondta: veszélyes helyzetben vagyunk. Újabb volt LMP-s politikust igazolt a Momentum Mozgalom. Novak Đoković nyerte az Australian Opent, és ezzel átveszi a világranglistát legtovább vezető teniszező helyét is. Az Országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönthet hétfőn.

Orbán Viktor: Veszélyes helyzetben vagyunk

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy veszélyes pillanatban vagyunk, itt van a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ezt támasztják alá a statisztikai adatok. Az oltási görbe és a járványgörbe felfutását kell figyelnünk – folytatta a kormányfő, hozzátéve, hogy április elejére 2 580 000 állampolgárt olthatnak be Magyarországon, közel mindenkit, aki máig regisztrált. „Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat“ – ismertette a miniszterelnök.

Szél Bernadett-tet is leigazolta a Momentum

Hadházy Ákos után újabb volt LMP-s politikus landolt a Momentum Mozgalomnál Szél Bernadett személyében. Fekete-Győr András csütörtöki élő Facebook-videójában arról beszélt: Szél Bernadett egy olyan politikus, aki bebizonyította a „macsó Orbán-rendszernek”, hogy a nőknek van helye a politikában. Szél azt mondta a videóban: új korszak indult el, új útra lépnek – 2022 elkezdődött. Később úgy fogalmazott: számára a Momentum támogatása azt jelenti, hogy olyan tisztakezű politikusokkal fog együtt dolgozni, akik az embert teszik az első helyre.

Đoković 18. Grand slam-serlegét gyűjtötte be

Novak Đoković kilencedszer jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, és ahogy a korábbi nyolc alkalommal, ezúttal is megnyerte a finálét: a világelső 7:5, 6:2, 6:2 arányban nyert az orosz Danyiil Medvegyev ellen, s ezzel pályafutása 18. Grand slam-serlegét gyűjtötte be. A győzelem értékét növelheti az is, hogy a szerb teniszező ezzel elérte, hogy ő lesz legtöbb hétig világelső az örökranglistán (jelenleg 309 hét), letaszítva ezzel a trónról Roger Federert (310 hét)

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés kétnapos üléssel folytatja munkáját a héten. A parlament a mai napon dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy, az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról. A napirendi javaslat szerint az ülés ma 11 órakor a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat a kormány tagjainak.

Megosztás:

Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Friss hírek

Legfrissebb híreink

Egyéb kategória

Fókuszban a közösség – Udvar 2022

Udvar. Mindenkinek kicsit mást jelent. Az új tagoknak kalandot, a régieknek szép emlékeket. Ezekből az idei rendezvényen sem volt hiány. Vendéglátónk Sárközi István volt, régi barátunk, aki szokásához híven nagy szeretettel várt minket. Az Udvar a PROKON Egyesület szervezésében épülő csapatszellemet, jó társaságot és életre szóló élményeket hozott a résztvevők életébe.

Elolvasom >
Belföld

Lesz-e jobboldali ellenzéke a Fidesznek?

A választásokhoz közeledve beindult a kampányidőszak is, melyben a rengeteg kormánypárti és baloldali plakát mellett a választó már szembe találhatja magát a Mi Hazánk arcaival is. Bár a 2018 után alakult, jobboldalra sorolt párt támogatottsága a két előbbi politikai erőhöz képest alig mérhető, az országgyűlésbe való bejutás esetén mégis fajsúlyos szereppel bírhat.

Elolvasom >
Belföld

A hét nyertese és vesztese

A hét vesztesét a magyar baloldalról választottuk, az MSZP lett az. A hazai sajtó már tavaly is a szocialista képviselők „ledarálásával” volt tele, idén pedig

Elolvasom >